Yazıda göreceğiniz görseller Karşıyaka belediyesinin sosyal medya sayfasından alınmıştır...

Yer Karşıyaka Fahri Altay Mahallesi Kemal Vatan parkının önündeki yeraltı konteynerları, Vatandaşın haklı isyanını videoda izleyebilirsiniz. Konteynerler neredeyse boş ve çöpler yerlerde...

Daha öncede pedalların bozuk olduğu ihbarı almıştım, ihbarın geldiği mahallede oturan arkadaşımdan kontrol etmesini rica ettim ve pedallar çalışıyordu o yüzden bu konuya daha önceki yazılarımda değinmedim, yazımıza konu olan videoda da göreceksiniz. Vatandaşa da pedal çalışmıyor denmiş. Sizlerin de gördüğü gibi pedal çalışıyor ama konteynerler boş çöpler yerde.

Karşıyaka'nın İzmir beyefendileri ve hanımefendileri, İzmir'in en entelektüelleri, silkinin kendinize gelin, o çöpler mikrop saçıyor, çocuklarınızın sağlığını düşünün.

Yukarıda gördüğünüz videoda Karşıyaka belediyesi zabıta memurları karton atıkları atan vatandaşın evini ve telefonunu buluyor, arıyor, "size ceza uygulayacağız" diyor.

Telefonun ucundaki hanımefendi o kadar rahat ki, "iki saate kadar iş yerinden izin alacağım" diyor ve memurlara kızarak yüksek sesle konuşuyor üstelik o karton atıkları, hanımefendinin eşi konteynerın değil, cam şişe kumbarasının önüne bırakmışken.

Ve aynı memurlar sahada, bu sefer bir moloz ihbarı alıyor ve adrese gidiyor vatandaş adreste yok, memur görevini yapıp tebligat bırakıp gidiyor.

Sevgili zabıta kardeşlerim, bu da bugün (Perşembe ) öğle saatlerinde aldığım bir ihbar; Karşıyaka Demirköprü 6221/9 sokağın girişi, gördüğünüz gibi yeraltı konteynerinin kapağı kapalı muhtemelen boş ve çöpler neredeyse sokağın tamamını sarmış durumda...

Bu ekibin aynısını Konak Belediyesi de kurdu, ne ses var ne de seda... Sadece bir telefon hattı ve bir ekip var, ne cezai uygulama videosu var ne de bir haber.

Neyse...

TABİİ Kİ KARŞIYAKA'DA HER ŞEY GÜLLÜK GÜLİSTANLIK DEĞİL...

Salı sabahı saat: 08.40'ta sosyal medyama gelen bir mesaj; "Cengiz Bey lütfen bu konuyu da köşenize taşır mısınız?" diye başlayan uzun bir mesaj. Vatandaş delirmiş durumda. Sabaha gözünü makine ve kamyonet sesleriyle açmış.

Yer Karşıyaka Bahçelievler Mahallesi Cevdet Bilsay Caddesi bu cadde üzerinde tam 2 aydır bir kazı var, alınan bilgiye göre elektrik kabloları yer altına alınıyor, vatandaş "Bu yazın sıcağında hem işi yapana yazık, hem de bize yazık." diyor... Neden kendilerine yazık hemen belirtti; "Bir gün elektrik kesiliyor, bir gün su, hatta bazen ikisi birden... "

"Sokaktan evimizin içine toz yağıyor temizlemeye kalksam temizlik yapamıyorum çünkü su yok ya da elektrik yok, bu yaz gününde iki gün duş alamadığımızı biliyorum, bazı duyumlarımıza göre ise bu zulüm daha 4 ay sürecekmiş" ifadelerinde bulundu.

Kafamda yine deli sorular;

Bu çalışma vatandaşın da dediği gibi havalar bu kadar sıcakken niye yapılıyor?

Bu kadar uzun sürmesinin sebebi nedir?

Sevgili başkan bu iş içinde acil bir ekip mi kursanız, zabıta arkadaşlar gibi atik, çevik, iş bitirici?

Zabıtalarınızı tebrik ve taktir ettim işlerini layıkıyla yapıyorlar.

Hem de oturdukları yerden değil adres bulup evlerine gidiyorlar.

Teşekkürler Karşıyaka Belediyesi zabıtaları, darısı Konak Belediye zabıtalarının başına.

VE BORNOVA...

Bugün (Cuma) bire bir şahit oldum fotoğrafları kendim çektim.

İnsanlar gölgede oturmuş parkta dinleniyor, manzaralarını tahmin etmesi zor değil birazdan fotoğraf ile göreceksiniz.

Foto5 Cengiz Yanaroglu

Yer Bornova opera binasının tam karşı Sokağı Kazımdirik Mahallesi Zafer Caddesi yine inşaat harfiyatı ve şişe kumbarasının yanında.

Beyler sizler dükkan yeniliyorsunuz diye millet sizin inşaat atıklarınızı görmek ya da gölgesine dahil etmek zorunda mı?

Bence, bizce değil, sizce de olmaz vurdum duymaz bir şekilde ulu orta bırakamazsınız.

Bu arada Sümerbank'ı unuttum sanmayın inşaat atıkları arazinin içinde hala duruyor. Ve yine dışarıya duvarın önüne inşaat harfiyatı atılmaya başlanmış benden söylemesi.

Ve Çarşamba günü yine Umurbey'den gelen bir ihbar, burası Umurbey Mahallesinde bulunan resmi bir kurum göç idaresinin yanı. Gördüğünüz gibi resmi bir kurumun yanında bile ne ararsanız var.

İhbar numarasını aramadan, ihbar ediyorum saygı değer Konak belediyesi zabıtası...

Zira arayınca başıma gelenleri, zabıta memuru ile aramızda geçen diyaloğu Salı günü yayınlanan "Pislikler halının altına" yazımızda bire bir anlattım.

Sizler de bize ihbarda bulabilirsiniz, whatsapp hatımız, sosyal medya ve mail adresimiz. Haber portalımızda mevcut.

Sağlıcakla kalın hoşça kalın.