Birden çok anlamı olan 2023 yılı, 100. yılımıza yakışan başarılarla bizi buluşturdu. Spor karşılaşmalarını hop oturup hop kalkarak izlerken heyecanımıza yetişemedik. Kazanırken sevindik, bayrağımız göndere çekilirken duygulandık. hem ağladık, hem güldük. 

Son Mühür/ Ömre Bedel

2023 yılında, milli sporcularımız arenada ter dökerken, bir kez daha sevgi ve saygımızı verdik. kıyasıya mücadeleye, pes etmeden geri dönüşlere, birlik beraberliğe şahit olduk. Ama en çok gurur duyduk. Bu yıl her yönden bizim yılımız oldu. İyi ki varsınız Milli Takımlar. Bize bu gururu yaşattığınız için teşekkür ederiz. 

İlklerin yaşandığı 2023 yılında, A Milli Kadın Voleybol Takımı, gurur yılımızda üç kupa kazandı.

Filenin Sultanları katıldığı FIVB Milletler Ligi, CEV Avrupa Şampiyonası ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde şampiyon olarak bize büyük bir gurur yaşattılar.

Japonya'da  gerçekleştirilen  sezonun son organizasyonu 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nda ev sahibi  Japonya, Brezilya, Belçika, Bulgaristan, Porto Riko, Arjantin ve Peru'yla mücadele eden Filenin Sultanları, yedi maçta yedi galibiyet alarak organizasyonu ilk kez yenilgisiz lider tamamlayarak, 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na katılma hakkı elde etti.

Milli takım, FIVB Milletler Ligi'nde 6 maç, CEV Avrupa Şampiyonası'nda 9 maç ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri B Grubu'nda 7 maçta, toplamda 22 maçı da kazanarak kırılması zor bir rekora imza atmış oldu.

İtalyan teknik adam Daniele Santarelli yönetimindeki milli takım, elemelerde maç kaybetmeyen tek takım oldu. Filenin Sultanları, aynı zamanda Dünya Kupası adıyla oynanan olimpiyat elemelerini şampiyon olarak tamamladı ve dünya sıralamasında ilk kez ''BİR'' numara oldu.

Filenin Sultanları, sezonun ilk organizasyonu FIVB Milletler Ligi'nde ise, çeyrek finalde İtalya'yı 3-0, yarı finalde ABD'yi 3-1 ve finalde Çin'i 3-1 yenerek tarihinde ilk kez FIVB Milletler Ligi'nde altın madalya kazandı.

Milli Takım, Türk voleybol tarihinde ilk defa ülkeler sıralamasında birinci sıraya yükselme başarısını göstererek 2024 Paris Olimpiyat Oyunları Elemeleri'nde Japonya'yı yenmesiyle dünya sıralamasında Mayıs 2024'e kadar zirvede yer almayı garantiledi. Şimdi sırada Olimpiyat Şampiyonluğu var.

Avrupa'nın "zirvesi"nde...

Yılın ikinci organizasyonunda ise, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası'nda Almanya'da oynadığı C Grubu'nda çeyrek finale yükseldi. Şampiyonanın çeyrek final mücadelesinde Polonya'yı da set vermeden mağlup eden milli takım, yarı finalde Son Avrupa Şampiyonu İtalya'yı geriye düştüğü karşılaşmanın sonunda 3-2 yenerek organizasyonda 8'de 8 yapan Filenin Sultanları, 2019 yılında şampiyonluğu kaybettiği Sırbistan ile finalde karşılaştı. Rakibini 3-2 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, organizasyon tarihinde ilk kez şampiyon oldu.

Belçika'da bir ilk...

Belçika'nın Antwerp kentinde düzenlenen, dünyanın en iyi cimnastikçilerini buluşturan ve 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota veren 52. Artistik Cimnastik Dünya Şampiyonası, Türkiye için bir ilke sahne oldu. Kadınlarda Bilge Tarhan, Bengisu Yıldız, Sevgi Seda Kayışoğlu, Derin Tanrıyaşükür; erkeklerde Ferhat Arıcan, Ahmet Önder, Adem Asil, Mehmet Ayberk Koşak, Kerem Şener ve Emre Dodanlı'nın ülkemizi temsil ettiği organizasyonda, 73 ülkeden yaklaşık 500 sporcu altın madalya mücadelesi verdi. Organizasyonun ikinci gününün sabah seansında sporcular, takım halinde olimpiyat kotası almak ve finallerde yer almak için yarıştı. Altı alette elde ettiği toplam 247.692 puanla 10. olan Ferhat Arıcan, Ahmet Önder, Adem Asil, Mehmet Ayberk Koşak, Kerem Şener ve Emre Dodanlı'dan oluşan Artistik Cimnastik Erkek Milli Takımı, ilk kez takım halinde 2024 Paris Olimpiyat Oyunları'na kota alarak tarihi bir başarı yakaladı.

Aerobic Cimnastikte Bir İlk...

17-19 Kasım tarihlerindeAntalya'da düzenlenen ilk kez düzenlenen 13. Aerobik Cimnastik Avrupa Şampiyonası İbrahim Çolak Cimnastik Salonu'nda yapıldı. Şampiyonada 21 ülkeden 398 sporcu mücadele ederken, Türkiye'yi 36 sporcu temsil etti. Busenaz Atmaca, Ekin Su Çevik ve Sıla Atçı'dan oluşan Gençler Trio takımımız, Romanya ve İspanya'nın ardından bronz madalya kazandı.

Milli Sporcularımızın her daim yolu açık olsun, yanınızdayız...