“Şehr-i emin ne demek?” diyebilirsiniz… Sözlükte, bir şehrin emanet edildiği kişi, belediye başkanı yazıyor. Ama bundan çok daha derin anlamlar içermekte… Hem Reis hem de baba olacaksın. O şehirde bir kişinin bir eşyası kaybolsa sorumlusu sensin. Herkes başkan olabilir ama şehr-i emin olmak farklı bir kavram…

Lisede Vatandaşlık dersinde belediye başkanın görevlerini öğrenmiştim. Çoğumuzda biliyoruzdur. Başkan şehirde çöpün, suyun, imarın, temizliğin, konutun dışında çevresini güzelleştirmek, insanların mutlu olmasını sağlamak, geleceklerini planlamak, yaşlısının, hastasının derdine derman olmak, fakirin aç yatmamasını sağlamak, halkını zenginleşmesi için projeler üretmek için uğraşmalıdır.

Kemalpaşa çok şanslı…

Kirazın Başkenti, Sanayinin Merkezi, Doğa Harikası, Nif dağının eteklerinden gelen su ile şifa bulan gizemli şehir. Bir tarafta tarım, diğer tarafta organize sanayi bölgesi, günübirlik doğa turlarının yapıldığı yaşam merkezi… Türkiye’nin nazar boncuğu, Gün geçtikçe nüfusu artan, cağ kebabının en güzelini yiyeceğiniz İzmir’in güzel ilçesi Kemalpaşa ve bu şehrin eğitimci, sportmen, yol gösterici ve güler yüzlü başkanı Rıdvan Karakayalı… Halkın içinde ve enerjisini halktan alan bir lider… Kemalpaşalılar böyle bir başkana sahip oldukları için çok şanslı… Kemalpaşa’nın sadece İzmir’de değil tüm yurtta ve dünyada tanınması için mücadele ediyor. Bildiğiniz gibi güzel ülkemizde Artvin ve Bursa’da da Kemalpaşa var. Ama bir numara bizim Kemalpaşa’mız…

Karakayalı, 2009 yılında başkan seçildi 5 yıl dolu dolu hizmet sonrasında, 2. Dönem de de başkanlığa devam edileceğine kesin gözüyle bakılıyordu. Bir şanssızlık sonucu bayrağı devretti. Küsmedi; yapılanları gözlemleyerek, sabırla 5 yıl geçmesini bekledi. Tekrar aday oldu. Çok sevdiği Kemalpaşa’ya yapılan yanlışlıkları düzeltmek istiyordu.  Ve ikinci dönem için halktan onay aldı.   

2. dönemde 1000 gün…

Kemalpaşa’nın Şehr-i emini Karakayalı, 1000 gününü geride bıraktı. Tüm olumsuzluklara rağmen 1000 günde yaptıkları ile halkın yüzünü güldürmeye devam ediyor. Ekonomik sıkıntılarla boğuşan hemşerilerine sosyal belediyeciliğin gerektirdiği ölçülerde destek veriyor. İnsana yatırım yapmanın, geleceğe yatırım olduğunu biliyor. Ranta ve hırsızlığa karşı, önceliği Kemalpaşa’nın güzelliklerini korumak, hastalara şifa, yoksullara derman olmak. Bu amaçla Evde bakım hizmeti, Masal Evi ve Mola Evi en özel projeleri… Yakın zamanda açılan Eğitim Merkezi ve Kütüphaneler de öyle… Eğitimci bir başkan olduğu için gençlere yatırım yapıyor. Onları en iyi şekilde geleceğe hazırlıyor. Öğrenciler burada aldıkları eğitim sayesinde yarının yöneticileri olacaklar.  13 derslikte 1200 öğrencinin eğitimine katkı sağlanacak. Bu gerçekten kutsal bir hizmet… Bu ekonomik sıkıntılar yaşadığımız, demirin, betonun, çimentonun fiyatına yaklaşılamayan bunun yanı sıra, Korona ile mücadele ettiğimiz dönemde bu hizmetler ayakta alkışlanmalı… Kemalpaşa, çok yakında Bağyurdu Zeytinyağı Fabrikası ile kirazın yanı sıra zeytinyağında da marka olacak. Zeytin Ana’yı ağlatan kişilere örnek olunası bir proje bu… Tarım ve tarıma dayalı sanayinin çıkış noktası olduğunu bilen Başkan Karakayalı, kiraz üreticileri içinde soğuk hava depoları, kurutma tesislerine imza atmıştı. Altyapı, kanalizasyon hizmetleri, yol çalışmaları zaten rutin yapılması gerekenler… Büyükşehir Belediyesiyle uyumlu çalışmalarla bu işler hallediliyor. Çok yakında metronun da gelmesiyle merkeze daha yakın bir şehir olacak…

Halkın içinde olmak…

Sürekli halkla beraber, onların görüş ve önerileri doğrultusunda adeta halkla beraber şehri yönetmeye devam eden Karakayalı, zaman zaman meclisteki dengeler yüzünden zor dakikalar geçiriyor. Dakikalar diyorum çünkü, mecliste çoğunlukta olan Cumhur İttifakı üyeleri de başkanı dinleyip, şehir için önemli her projeyi onaylıyor. İşler oybirliği ile yapılıyor.

Meyve veren ağaç taşlanır.

Her başarılı insanın arkasında onu yıpratmak isteyenler bulunur. Bazen yerel basında da Başkanı yıpratacak yalan haberler çıkmakta. Ekibiyle son derece olumlu iletişim kurduğunu bildiğimiz Karakayalı ile yardımcılarının arasını açmaya çalışmaktalar. 23 Nisan törenlerinde hep bir arada olmalarına rağmen protokol krizi gibi komik haberlerle bu ilişkiyi bozmaları mümkün değil.

Ramazan ayında her mahallede…

Mübarek Ramazan ayının son günlerini yaşıyoruz. Bugün 1000 aydan daha hayırlı olduğu belirtilen Kadir Gecesi… Ramazan ayında oruç tutan Kemalpaşalılarla kucaklaşan, onlarla iftar yapan ve herkesin yanında olmaya çalışan Başkan Karakayalı, bayramda da halkının huzurlu ve mutlu olması için çalışmalarını sürdürüyor.

Tam anlamıyla Şehr-i Emin…

Kadın, genç, yaşlı, erkek tüm Kemalpaşalılarla birlikte olabilen onların yüzünde oluşacak bir tebessüm ile mutlu olabilen bir başkan… Evet! Herkes Belediye Başkanı olabilir ama Şehr-i Emin olmak zordur. Kemalpaşalılar çok şanslı… Rıdvan Karakayalı, tam bir Şehr-i Emin örneği… Başarılarının devamını ve nice yıllar Kemalpaşa’ya hizmet etmesini diliyorum.

Açın Radyonuzun Sesini…

Radyo Ege’de Kayahan söylüyor. “Kiraz… “ Kiraz ağaçlarının gelin gibi olduğu bugünlerde tüm Kemalpaşalılara gelsin. Umarım rekoltesi yüksek, kiraza doyacağımız bir mevsim olur.

Takılıp kalmış gözlerim yapraklara
Dalda kirazlar yanyana biz ayrı düştük
Bekliyorum bir ihtimal gelirsin diye
Sende bu naz sensiz bu yaz olmaz canım

Kadir Geceniz mübarek olsun. Daima gülümseyin…