Bir insan ne bekler hayattan? Sabah huzurlu bir şekilde uyurken sizi karşılıksız seven evdeki kedin Minik  tarafından öpülerek uyandırılmak, ılık bir duş sonrası, bir fincan çay eşliğinde ailenle yaptığın kahvaltı... Sonrasında sade bir Türk kahvesi… Çevrende cıvıl cıvıl çocuklarınla ve hayat arkadaşınla Radyo Ege'de çalan şarkıya eşlik etmek…Mutluluğun resmini çizebildim mi? Pazar sabahı babalar birçok evde böyle başlayacak güne... Çocukları bir gün de olsa teşekkür edecek, gölgesinde yaşam bulduğu Çınarlarına... O Çınar'ın her daim koruyucuları olacağının bilinciyle... Çocuklarından uzak olan babalarda teknolojinin nimetleriyle hasret giderecek, daha da uzak olanlar ise bir dua bekleyecekler...

BENİM BABAM...
Babamın kıymeti, baba olunca daha iyi anladım. Aslında koyduğu tüm kuralların benim iyiliğim için olduğunu anladım. Onun gözünde hala çocuğum ve hiç büyümek istemiyorum. Hep başımızda ol babam. İyi ki varsın. Mesafeler uzak olsa da kapanınca kirpiklerim gözlerimin önündesin... Dedem ve amcamın yeri de ayrıdır gönlümde… Şu an ben ben yapan birçok özelliği onlardan aldım. Dedem şimdi çok uzaklarda ruhu şad olsun. Babam dışında dik durmamı sağlayan baba yarım sen de iyi ki varsın. Amcam ile büyüdüm diyebilirim. Hayatta iyi olmayı ama kötülere de hazırlıklı olmam gerektiğini öğretti.

VE BABALARIM...
Bir de iş dünyasında bana babalık yapan kişiler var. 25 yıl bir şekilde kahrımı çeken, bir sözümle radyonun yaşamasını sağlayan Cem Bakioğlu'na, yine 20 yıldır ne zaman sıkışsam bana yol gösteren Mehmet Karabel'e, tökezlediğimde elimden tutan Ersin Subaş'a, kızsa da çok çabuk affeden, askere törenle ve şirket arabasıyla gönderip Nizamiyeye beni yolculayan Erol Yaraş'a çok şey borçluyum. Babalar Gününüz kutlu olsun. Hiçbir zaman Barbaros Hayrettin'in şarkısındaki gibi "Ben sizin babanızım, ben ne dersem o olur." demediler. Fikirlerime saygı duydular ve benim yolumu açtılar. Onlardan öğrendiklerimi uygulamaya çalışıyorum. Bu gazeteyi hazırlarken de Suavi Yardımoğlu, Cengiz Duyar, Hürol Dağdelen, Macit Sefiloğlu babalık etmişti. Şimdi de Veysel Karadayı 02.00'da gönderdiğim haberi bile hiç üşenmeden edit ederek, tecrübesini konuşturuyor. İyi ki varsınız İyi ki sizi tanıdım.

BABALAR GÜNÜ...
Bazıları için babalar günü bir pazarlama taktiği, ekonomiye can vermek için bulunmuş. Hatta "Haziran ayın kaçıncı haftasıydı yaaa" diye karıştırılmış. Siz hayatınıza yön veren babalarınızı unutmayın ve bir şekilde gönlünü alın. Babalar Günü ile üniversite sınavları ile paralel olmakta… ÖSYM’de babaların çocuklarının başarısıyla gururlanacağının bilincinde olmalı…

İZMİR’İN BABALARI...
Babalar Günü haftasında Sancar Maruflu’yu anmadan olmaz. “İzmir Baba” unvanı ona çok yakışıyordu. Geçen sene Babalar Günü arifesinde röportaj yapmış ve gazetemizde kullanmıştık. Kısa bir süre sonra da sonsuzluğa uğurlamıştık. Özlemle, sevgi ve saygıyla anıyorum. Güleryüzü, tonton bakışı hep aklımda… Onunla uzun uzun sohbet ederdik. Beğenmediği bir yorum yapsam bile alınmaz, dinler ve kendi görüşlerini anlatırdı. Hiçbir tartışmaya girmeden fikrini tane tane anlatırdı. İzmir’e aşıktı. Daha güzel bir İzmir için çabaladı. Hasta olduğu zaman bile hastaneden her şeyi takip etti. İzmir'in Başkanı Tunç Soyer, şehrin babalığını yapmakta… Gülümseyen İzmir yolunda emin adımlarla ilerliyor.

ULUSLARARASI BASIN MERKEZİ

İzmirli gazetecilerin okulu diyebileceğimiz merkez, Havagazı Fabrikası’nın içinde açıldı. Rahatça haber yazabileceğiniz bir laboratuar, bilgi edinebileceğiniz bir kütüphane, konferans salonu ve bir televizyon stüdyosu ile İzmir’in gururu olacak.

YEREL MEDYA ZİRVESİ

İzmir’de iki gün boyunca hem yerel medya zirvesi hem de Avrupa Gazeteciler Federasyonu Genel Kuruluna ev sahipliği yaptı. İzmirli gazeteciler, Avrupalı gazeteciler ve Türkiye Gazeteciler Sendikası temsilcileri mesleğin geleceğini planladılar. Düzenlenen paneller, eğitimlere ilgi büyüktü. Bu tür etkinliklerin çoğalması dileğiyle… Merkez ve zirve ile ilgili çalışmaları için Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi’ye ve İzmir’in başkanı Tunç Soyer’e sonsuz teşekkürler. İzmir’in kalbinde bir basın merkezi çok yakıştı.

LİDERLER İZMİR’DE…

Siyaset gündemi yoğun… Partiler yarın seçim varmış gibi çalışıyor. Her hafta liderler İzmir’e geliyor. Bu hafta sonu, altılı masanın iki temsilcisi Kemal Kılıçdaroğlu ve Temel Karamollaoğlu İzmirlilerle buluşuyor. İki lider esnaf ve hemşeri buluşmaları yanı sıra çeşitli toplantılara katılacak. Karamollaoğlu, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şerafettin Kılıç’ın oğlunun düğününe de katılacak. Genç çifte mutluluklar diliyorum.

KILIÇDAROĞLU RADYO EGE’Yİ SEVDİ…

Konyalılar Vakfı ve Konyalılar Derneği’nin ev sahipliğinde, Havagazı Fabrikası’nda hemşehri buluşmasına katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kılıçdaroğlu daha güzel bir Türkiye’yi hep beraber inşa edeceğiz dedi. İcra Kurulu Başkanımız Hakan Kandemir’in Radyo Ege hediyesini çok beğenen Kılıçdaroğlu başarı dileklerinde bulundu.

KUŞ BAKIŞI MEDYA…

Netflix’de yayımlanan ‘KUŞ UÇUŞU’ dizisini izleyen sektörde yaşanan ayak oyunlarını, dost gözüküp arkandan iş çevirenleri, her şeyi kendinin bildiğini zanneden yöneticileri görebiliyorsunuz. Oyuncular güzel, senaryo daha iyi olabilirdi ama ayakta alkışlıyorum. Gözyaşlarıyla izledim. Tavsiye ederim. Seveceksiniz. İş dünyasında köpek balıkları mücadele etmek diye bir kitap okumuştum . Okuyun…

FESTİVALLER ŞEHRİ İZMİR…

Kemalpaşa Kiraz Festivali çok renkli geçti. Klaros Antik Kenti’nde Felsefe festivali devam ediyor. Özdere Dans Festivali ve Bergama Kermesi iyi bir alternatif…Bodrum Caz Festivali hazırlıkları sürüyor. İzmir Müzik ve Film Festivali son dakikalar… Yadı damağımızda kaldı. Uluslararası İzmir festivali sürüyor. Efes’de konser izlemek büyük keyif… Karaburun Kırkım Şenliği ilginizi çekebilir. Yörük kültürünü tanımanızı sağlar.

AÇIN RADYONUZUN SESİNİ…

Radyo Ege'de Pazartesi ve Cuma günleri ünlü kamuoyu araştırmacısı ve siyasal iletişim uzmanı Dr İbrahim Uslu gündemi değerlendirecek. Siyaset kazan biz kepçe doğruları söylemeye devam edeceğiz. Bugün tüm şarkılar babalarımıza… Benim en çok sevdiğim şarkı çalıyor. İzmir’in yetiştirdiği sevilen müzisyen EDİS’in sesinden dinliyoruz. “Bana bir masal anlat baba”

Bana bir masal anlat baba
İçinde bütün oyunlarım
Kurtla kuzu olsun sekerle bal

Baba bir masal anlat bana
İçinde denizle balıklar
Yağmurla kar olsun güneşle ay

Anlatırken tut elimi
Uykuya dalıp gitsem bile
Bırakıp gitme sakin beni

Bana bir masal anlat baba
İçinde tüm sevdiklerim
İçinde İstanbul olsun


Tekrar görüşmek umuduyla, daima gülümseyin...