Değişir rüzgarın yönü,
Solar ansızın yapraklar;
Şaşırır yolunu denizde gemi,
Boşuna bir liman arar.
Gülüşü bir yabancının,
Çalmıştır senden sevdiğini;
İçinde biriken zehir,
Sadece kendini öldürecektir;
Ölümdür yaşanan tek başına
Aşk iki kişiliktir.

Ataol Behramoğlu'nun Aşk iki kişiliktir şiiri ile başladım. Rüzgarın estiği yöne doğru giden insanlar, gelmesini istemediğimiz gemi, ayrılan sevdalılar, ölümler, solan yapraklar, yaklaşan sonbahar bu haftanın özeti gibi...

100.YIL
9 Eylül İzmir'in kurtuluşunun 100.yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlanacak.  Hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor.  24 Ağustos’ta başlayacak zafer yolu yürüyüşü ile 1922 yılında ordumuzun geçtiği güzergahta kahramanlarımızın ruhu mutlu edilecek. Afyonkarahisar Dereçine'den başlayıp 9 Eylül'de İzmir'de Mustafa Kemal'in askerlerinin izinde yürünecek. Yürüyüşe CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve İzmir'in Başkanı Tunç Soyer'de katılacak. Haluk Levent,  Sümer Ezgü ve Onur Akın konser verecek. 9 Eylül'de İzmir'de Cumhuriyet Meydanı'nda Tarkan konseri ile coşku zirve yapacak... Kutlamalar 10 Eylül'de de devam edecek.  Sürprizleri kaçırmayın. 

BEHRAMOĞLU'NA ÖDÜL...
Kurtuluş etkinlikleri kapsamında Eğitim İş İzmir 1 nolu Şube Kurtuluş Onur Ödülü'nü 8 Eylül akşamı çok özel bir kutlama ile Ataol Behramoğlu'na verecek.

AKPINAR KÜLTÜRPARK' TA... 
Usta sanatçı Metin Akpınar, 24 Ağustos’ta Zeynep Miraç'ın moderatörlüğünde, Kültürpark Açık Hava Tiyatrosu'nda... "Metin Akpınar ile Muhabbet" sizi çağırıyor...  Öncesinde yine Zeynep Miraç'ın kaleme aldığı  "Sahneye Adanmış Bir Ömür" kitabını Yakın Kitapevi'nde imzalayacak... 

İHTİYAR DELİKANLI GELİYOR...
Fuarlı geceler başlıyor. Her gece farklı etkinlikleri bulacağınız 10 gece sizi bekliyor.  Bu yıl kızıyla gelmiş.  Terra Madre Gastronomi fuarı'da Lozan kapısı girişinde ziyaretçileri karşılayacak. Konserler, söyleşiler, yarışmalar, tiyatro, sinema, dans gösterileri, bilgisayar oyunları,  Mogambo geceleri ve ticari ilişkileri ile fuar hiç bitmese diyeceğiz. Fuar İzmir ekonomisine de katkıları büyük olacak. Lunapark'a uğramayı unutmayın... En az bir gece sizin için... 

KİTAP FUARI İLK KEZ FUAR İZMİR'DE...
Özlem bitiyor.  Kitap Fuarı 28 Ekim'de yeni yerinde zengin içeriği ile geliyor.  Söyleşiler,  paneller,  imza günleri ile şair ve yazarlar buluşacağız.  Ring seferler ile kitap kurtları Fuar İzmir'i dolduracak... Onur konuğu ise Nedim Gürsel olacak.

LİDERLER İZMİR'DE...
Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce, Pazar günü Foça, Candarlı ve Dikili'de halkla buluşurken TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Cumartesi Gündoğdu Meydanı'nda genel af çağrısı yapacak...

İYİLERLE KAHVALTI...
İYİ Parti'nin 3 yıldır geleneksel hale gelen 24 Temmuz Basın Bayramı kahvaltısı bu yıl bir ay gecikmeli yapıldı.  Saha çalışmasının yoğunluğundan biraz geciktiklerini belirten İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar İzmir'de birinci parti olma yolunda emin adımlarla yürüdüklerini söyledi.

TEMİZ İZMİR YENİDEN... 
Her Cumartesi herkesin evini ve sokağını temizlediği Temiz İzmir Harekatı pandemiye takılmıştı.  Bu hafta tekrar başladı. Daha temiz bir İzmir için, önce temiz tutmayı öğrenmeliyiz. İzmariti, çiğdem kabuğunu yere atmak yerine çöpe atmakla başlanabilir. 

GENÇ YILDIZLAR SON MÜHÜR'DE... 
Sevilen dizi, Duy Beni'nin oyuncuları Toprak Doğan, Efe Akerler, Burak Apak, Ayşegül Koç'un sunduğu Gün Başlıyor programına konuk oldu.  Hem diziden hem de hedeflerinden bahsederek yıldız enerjilerini yansıttılar. Kaçırdıysanız, üzülmeyin Son Mühür Youtube sayfasından izleyebilirsiniz. 

HAFTA SONU İZLEYİN... 
Netflix'de muhteşem bir film...  Soner Caner'in yönettiği Erkan Kolçak Köstengil,  Hazal Ergüçlü,  Bülent Emin Yarar, Şevval Sam, Selim Bayraktar'ın rol aldığı gönlünüzü fethedecek bir film...  "GÖNÜL"...  Aşkın güzelliğini ve saflığını göreceksiniz. Müzik muhteşem...  Sevdanın da bir melodisi olur. Kaçırmayın

ŞATIROĞLU RÜZGARI RADYO EGE'DE... 
Umut Şatıroğlu'nun "Alaçatı" şarkısı adeta İzmir'in bir reklamı gibi...  Radyo dinleyicilerinin sürekli istediği şarkının klibi de izleyenleri İzmir'e çağırmakta... Söz ve müziği Satıroğlu'nun düzenlemesini ise Engin Yargıç'ın yaptığı şarkı, İzmir’de başlayan bir hikayenin İstanbul’a zorunlu yolculuğu ve sonunda Alaçatı’ya dönüş hayalini anlatılıyor. Şarkı tüm dijital platformlarda ve video klibi Youtube'da yayında... İzmir Rüzgarını hissedeceksiniz. 

ÖZDİLEK'E ÖDÜL... 
Özdilek’in moda, alışveriş, kültür ve yaşam dergisi  "We You They", uluslararası ödül programı Stevie® Awards tarafından ödüllendirildi. Modern çizgisi ve dopdolu içeriklerini okuyucularıyla buluşturan dergi, Yayın Ödülleri kategorisi kapsamında Gold ödülün sahibi oldu. 

AÇIN RADYONUZUN SESİNİ... 
RADYO EGE'de müzik, eğlence, haber sizinle... Leman Sam söylüyor... Rüzgar

"Penceremin perdesini havalandıran rüzgar
Denizleri köpük köpük dalgalandıran rüzgar
Gir içeri usul usul beni bu dertten kurtar
Gir içeri usul usul beni bu dertten kurtar
Yabancısın buralara
Nerelerden geliyorsun
Otur dinlen başucuma
Belli ki çok yorulmuşsun
Bana esmeyi anlat
Bana sevmeyi anlat... "

DAİMA GÜLÜMSE...