Son Mühür- Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Pakistan savaş uçaklarının Adampur Hava Üssü'nde bulunan S-400 hava savunma sistemlerini vurarak etkisiz hale getirdiği iddialarının ardından harekete geçti.
Türkiye'nin ABD'yle yaşadığı F-35 krizinde de en önemli gerekçe olarak gösterilen Rus yapımı S-400, hava savunma sistemleri dünyasının zirve noktası olarak görülüyordu.
Pakistan ordusunun son Hindistan-Pakistan gerilimindeki başarısında S-400'leri imha edecek yetenekte olduğunu göstermesi bakımından dikkat çeken iddiayla ilgili Başbakan Modi mesajını Adampur Hava Üssü'nden verdi.
Sonsuza kadar minnettarım...
Pakistan'ın Hindistan'ın Adampur Hava Üssü'nde bulunan S-400 bataryalarının yok edildiğini gösteren fotoğraflarının dünya medyasına düşmesinin ardından Mondi Adampur'da S-400'lerin önünde konuştu.
Mondi askerlerine,
''Bu sabahın erken saatlerinde AFS Adampur'a gittim ve cesur hava savaşçılarımız ve askerlerimizle tanıştım. Cesaret, kararlılık ve korkusuzluğun simgesi olan kişilerle birlikte olmak çok özel bir deneyimdi. Hindistan, silahlı kuvvetlerimize ulusumuz için yaptıkları her şey için sonsuza dek minnettardır.'' mesajı verdi.
ABD'nin aktif olarak devreye girmesiyle silahların sustuğu Hindistan-Pakistan çatışmalarında Pakistan Hava Kuvvetleri büyük başarı göstererek 5 Hint savaş uçağını düşürmüştü.