Son Mühür/Merve Turan- İzmir Katip Çelebi Üniversitesi (İKÇÜ) ev sahipliğinde, Genç Yeşilay Topluluğu öğrencilerine yönelik “Aile ve Bağımlılık” temalı bir söyleşi gerçekleştirildi. Etkinlik, İKÇÜ Bilim İletişim Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Yasin Bulduklu’nun moderatörlüğünde yapıldı.

Rektör Köse: Bağımlılık ve ailenin birlikte değerlendirilmesi gerekiyor

Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Rektör Prof. Dr. Saffet Köse, bağımlılık ve aile kavramlarının birbirinden ayrı düşünülemeyeceğine vurgu yaptı. Köse, teknoloji, sosyal medya, alkol ve madde kullanımı gibi bağımlılık türlerinin temelinde mutluluk arayışının yattığını belirtti.

Bağımlılığın sadece fiziksel değil, aynı zamanda ruhsal ve sosyal boyutları da bulunduğunu ifade eden Köse, “Bağımlılık, kendinizden kopmanıza neden olan sorunlardır. Kendi sınırlarınızı koyabildiğinizde özgürlüğe ulaşabilirsiniz. Özgürlük ve mutluluk değerleri varsa, kendi kendinizi kontrol edebilmeniz gerekir.” dedi.

Öğrenciler oyun ve ebru sanatıyla etkinliğe katkı sağladı

Söyleşinin ardından Rektör Köse tarafından katılımcılara belge takdim edildi. Etkinlik kapsamında öğrenciler için hazırlanan alanda çeşitli oyunlar oynandı. Ayrıca çocuklar, ebru sanatını deneyimleme fırsatı buldu ve ilk uygulamalarını gerçekleştirdi.

Programa Selahaddin Eyyubi İmam Hatip Ortaokulu, Sezai Karakoç Anadolu Lisesi, Güzeltepe Ortaokulu, Mehmet Hikmet Kaşerci Ortaokulu ve Cemil Atlas Ortaokulu’ndan Genç Yeşilay Topluluğu üyeleri katılım sağladı.

Muhabir: MERVE TURAN