İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, kazalı, yanmış ya da ağır hasarlı araçların şasilerini yurt dışından kaçak yollarla temin eden ya da yurt içinde çalınan araçlara monte ederek yeniden trafiğe süren organize suç örgütüne yönelik çalışma başlattı. Bu yöntemle alım-satım yaparak vatandaşları dolandırdıkları belirlenen şüphelilerin, araç ve parçaları yasa dışı yollarla temin edip usulsüz şasi montajı yaptıkları ve sahte plakalarla trafiğe çıkardıkları tespit edildi.
Ekipler, önceki gün sabah saat 06.00’da 13 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. “Satır 2” adı verilen operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.
13 Şüpheli adliyeye sevk edildi
Ekiplerin gerçekleştirdiği aramalarda, yurt dışından kaçak yollarla getirildiği ve yurt içinden çalındığı belirlenen 14 otomobil, “change” işlemine hazır 3 araç, işlemi tamamlanmış 2 araç, haciz yakalamalı bir araç ile birlikte 3 kaçak motor bloğu ele geçirildi. Ayrıca numaratör, şasi numaraları ve tip etiketleri, ruhsat belgeleri, sahte plakalar ve çeşitli dijital materyaller de bulundu.
Şüphelilerin bu yöntemle yaklaşık 50 milyon lira dolandırıcılık yaptığı tespit edilirken, emniyetteki işlemleri tamamlanan 13 kişi bugün adliyeye sevk edildi.





