Son Mühür- Türkiye'nin en büyük petrol rafinerisi Tüpraş'ın gözünü Brezilya petrolüne çevirdiği ortaya çıktı.
Reuter'da yer alan bir habere göre yaklaşık 1 milyon varillik ham petrol yüklü tanker 12 Mart'ta Brezilya'dan yola çıktı.
Tüpraş, ABD'nin 10 Ocak'ta Rusya'nın petrol sektörüne yönelik yeni yaptırımları açıklamasının ardından geçen ay Rus ham petrol alımını durdurduğunu açıklamıştı.
Joao Candido adlı Suezmax tankerin Tüpraş'ın günlük 225 bin 800 varil kapasiteli rafinerisini işlettiği Türkiye'deki İzmit Limanı'na 3-4 Nisan tarihlerinde ulaşması planlanıyor.

Candido tankeri yola çıktı
Rus petrolü yerine Brezilya petrolü...


Yarısı Brezilya devletine ait çok uluslu Petrobras şirketinin Tüpraş'a yönelik sevkiyatı Reuters'a doğruladığı öğrenildi.
Brezilya'nın Itapu petrolü Rusya'nın Ural petrollerine benzer bir yoğunlukta olduğu belirtiliyor.
Tüpraş, 2022'de Moskova'nın Ukrayna'yı işgalinden bu yana Rus ham petrolünün en büyük ithalatçılarından biri haline gelmiş ve 2024'te yaklaşık 305.000 varil/gün ham petrol ithal etmişti.
 

Muhabir: Bünyamin Dobrucalı