Son Mühür- The Hill gazetesine göre, 20 başsavcı, Trump yönetiminin federal çalışanları işten çıkarmasının "yasalara aykırı" olduğu yönünde açıklama yaptı. New York, California, Michigan ve Wisconsin gibi eyaletlerin de aralarında bulunduğu 19 eyaletin başsavcısı ve Washington D.C. Başsavcısı Schwalb, Trump yönetiminin deneme sürecindeki federal çalışanları işten çıkarmasının ardından bu kişilerin görevlerine geri dönmesi gerektiğini belirtti.

Yasal uygulama ihlali

Başsavcılar, Trump yönetiminin, federal yasaların belirlediği işten çıkarma prosedürlerine, örneğin işten çıkarılmadan önce kişilere 60 gün önceden bildirimde bulunma zorunluluğuna uymadığını iddia ederek, yönetimi mahkemeye başvurdu.

20 Başsavcı Federal Çalışanları

Davaya bakacak olan ABD Maryland Bölge Mahkemesi Kıdemli Yargıcı James Bredar, durumu incelemek üzere görevlendirildi.

OPM’nin talimatına karşı hukuki mücadele

ABD Personel Yönetim Ofisi (OPM), 14 Şubat’ta deneme sürecindeki federal çalışanların işten çıkarılmasını talep etmiş, ardından bir yıldan daha kısa süreyle bu kurumlarda görev yapan çalışanların işine son verilmiştir. OPM'nin bu talimatına karşı açılan davada, San Francisco Federal Bölge Yargıcı William Alsup, 28 Şubat’ta verdiği kararda, OPM'nin deneme sürecindeki çalışanların işten çıkarılmasını talep etme yetkisinin bulunmadığını açıklamıştır.

Kaynak: Haber Merkezi