Son Mühür- Kemalpaşa Belediyesi Meclisi Nisan ayı toplantısının açılışında söz alan Başkan Mehmet Türkmen, SGK ve vergi borçlarını tamamen ödemeleriyle ilgili gelişmelere dikkat çekti.


Borçlarımızı sıfırladık...


''15 seneden beri hem SGK'ya bütün borçları hem vergi dairesine olan borçları ödedik. Borçlarımızı sıfırladık. Şirketimizin borçlarını sıfırladık.'' diyen Türkmen,
'Yapmış olduğumuz için rutin işlerle ilgili normal ödemelerimiz kaldı. Personelimize borcumuz yok. Hiçbir çalışanımızın bizden alacağı yok. Allah nasip ederse bundan sonra iller bankasından gelen payın yüzde 40'ı kesiliyordu, bundan sonra kesilmeyecek.20-25 milyon lira civarında kesinti oluyordu.
Belediyelerin denetimi Maliye Bakanlığı yapacak. Defterdar geldi. Önce Kemalpaşa Belediyesi'nden başladılar. Teşekkür etti, Kemalpaşa olarak bu yönden mutluyuz. Hizmetlere tam yol, tam gaz devam edecek. Bütün çalışan arkadaşlarımızdan ben heyecan ve enerji bekliyorum, hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum'' diye konuştu.

Kemalpaşa Meclisi
Rüşvet soruşturmasındakiler neden görevde...


AK Parti grubu adına verilen soru önergesinde
''Rüşvet alımı soruşturmasında dört kişi ağır ceza mahkemesinde yargılanmasına rağmen kamu görevinden uzaklaştırılmadığı görülmüştür.
Açığa alınma tedbiri neden uygulanmamıştır'' diye soruldu.
Yine AK Parti Grubu adına verilen diğer bir soru önergesinde,
''SSK'nın borcunun ne kadarının nakit yatırıldığı ve Kem-Bel şirketinde ne kadar çalışan olduğu soruldu.
Kemalpaşa'da içki satışı yapılabilecek alanlarla ilgili önergede söz alan AK Partili Okan Bildirici,
''Biz yapamadık, mülkü amire gönderelim olmuş. Bu olmaz. Bizim talebimiz şu, arkasında cami olan yer var. Önerge sahipleri geri çeksin, sağlıklı şekilde yeniden hazırlansın'' mesajı verdi.
Bildirici'nin itirazına cevap veren Başkan Türkmen,
''Burada teknik konular gündeme gelmez. İbadethane varsa müracaatçının istedi yere yakın, emniyetle ilgili görüş alınarak onay verilir. Diğer kurumların da uygun görmesinden sonra verilir'' hatırlatmasında bulundu. Önerge CHP'lilerin oylarıyla oy çokluğuyla kabul edildi.


Üniversiteye tahsis edilen alan...


Çiniliköy'de yer alan Yüksek Öğrenim Alanı'yla ilgili öneride söz alan Okan Bildirici,
''Orası Alparslan Türkeş Kongre Merkezi. Mülkü tam terk etmediğimizi gördük. Çatısı akıyor, izalosyonu yapılmamış. Devletin malını korumak zorundasınız. Bu mülkler Kemalpaşa'nın malı. Üniversiteyle çekişmeniz var. Burasının ticaret alanı olmasını istemeyiz. Ticaret alanı olarak geçtiği için ret oyu veriyoruz'' dedi.

Mehmet Türkmen
Tahsise uygun olmayınca geri aldık...


Yeniden söz alan Başkan Türkmen,
''Kongre merkeziyle ilgili rektör hanımdan bizim orayı yapacak paramız yok dedi. Siz hazırlayın biz geliriz dediler. Ben de, böyle bir şey olabilir mi dedim. Biz orayı size tahsis etmişiz, 2 yıl içinde amacına uygun yapılamamışsa tahsis kaldırılır. Dava açtılar, ilk mahkemede kaybettiler. Geçen hafta dava dairesinden de karar çıktı. Belediye bir cafe açsa, düğün yeri açsa ticarethane olarak orada, bu neye rahatsız ediyor ki'' diye sordu.
Önerge oy çokluğuyla kabul edildi.
Aşağı Kızılca Mahallesi'nde Meyve İşleme ve Soğuk Hava deposu yapılması için İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi ile ilgili önergede AK Parti ve MHP, tahsisle ilgili işlemlerin 3 yılla sınırlandırılması ve Büyükşehir üzerine düşeni yapmazsa tahsisin kaldırılması yönünde ek bir madde getirilmesini önerdi.

Okan Bildirici
Nezaketen uygun olmaz...


Okan Bildirici,
''Siyasetin yarısı nezaket yarısı rekabet. Büyükşehir'e biz burayı sizden kaldırdık dersek memnun kalmazlar, 3 yıl içinde yapmazlarsa tahsis kaldırılır o yüzden önerdik'' diyerek teklifi neden getirdiklerini açıkladı.
CHP'li Mükremin Zülkadiroğlu, ''bunu Büyükşehir'e dayatmamız siyasi nezakete uygun olmaz'' hatırlatmasında bulundu.


CHP ve AK Parti kimleri önerdi?


Yasa gereği Nisan ayı meclisinde gizli oyla yapılması gereken Meclis 1. v e 2.Başkan vekilliği seçimi için CHP Barış Uçar ve yedek üye olarak da Nejat Özden ismini, AK Parti Grubu Dursun Murat Dilek ve Coşkun Kılıç isimlerini önerdi.
Barış Uçar 14, Dursun Murat 11, Nejat Özden 14, Coşkun Kılıç 11 oy aldı.
Barış Uçar 1.Başkanvekili, Nejat Özden 2.Başkanvekili seçildi.
Zabıt katibi seçimi için CHP Yiğit Mutlu, Ayşe Erol'u, yedek üyelikleri için Musa Çelik, Aysel Ablak'ı,
AK Parti asil üyelik için Muhammed Çıtak, Fatih Bektaş, yedek üyelik için isim önermedi.


Plan Bütçe Komisyonu...


CHP'den Ayşe Erol, Aysel Ablak, Mehmet Akhöyük
AK Parti'den Halil Şenol Hamarat, Recep Tayyip Taslak oy birliğiyle kabul edildi.


İmar Komisyonu...


CHP'den Barış Uçar, Nejat Özden, Musa Eroğlu,
AK Parti Oktay Salduz, Canip Han oybirliğiyle kabul edildi.


Engeli Komisyonu...


CHP'den Mehtap Çınar, Ercan Genç, Musa Eroğlu,
MHP'den Canip Han, AK Parti'den Fatih Bektaş oy birliğiyle.


Deprem ve Afet Komisyonu...


CHP'den Çetin Kayalı, Ercan Genç, Baran Gültekin,
AK Parti'den Muhammed Çıtak, MHP'den Muhammed Çetin


Kadın ve Erkek eşitliği Komisyonu...


CHP'den Aysel Ablak, Mehtap Çınar, Çetin Kayalı,
AK Parti'den Dursun Murat Dilek, Hakan Orhan


Çevre Sağlığı Komisyonu...


CHP'den Mehmet Akhöyük, Mehtap Çınar, Ercan Genç
AK Parti'den Dursun Murat Dilek, MHP'den Muhammed Çetin.


Tarım Komisyonu...


CHP'den Nejat Özden, Çetin Kayalı, Mehmet Karadağ
AK Parti^den Hakan Orhan, Muhammed Çıtak


Esnaf Komisyonu...


CHP'den Hüseyin Kalıpçı, Baran Gültekin, Musa Çelik
AK Parti'den Fatih Bektaş, Hilmi Çakır.


Hukuk Komisyonu...


CHP'den Yiğit Mutlu, Hüseyin Kalıpçı, Mehmet Karadağ
AK Parti'den Okan Bildirici, Coşkun Kılıç


Encümen için...


CHP Yiğit Mutlu, Ayşe Erol, Musa Çelik,
AK Parti Hakan Orhan, Hilmi Çakır, Muhammed Çıtak isimlerini aday gösterdi.
Yiğit Mutlu, Ayşe Erol , Musa Çelik 17'şer oy alarak Encümen üyesi olmaya hak kazandı.


Denetim Raporu...


AK Parti'den Recep Tayyip Taslak ve Halil Şenol Hamarat'ın şerhine Başkan Türkmen teşekkür etti. Bürokratlara 14 maddelik şerhlere dikkat edilmesi talimatını verdi.
Söz alan Halil Şenol Hamarat, geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Ziraat Odası Başkanı Bülent Oray'ın isminin Kemalpaşa'da bir parka verilmesini önerdi.

Halil Şenol Hamarat
Bütçenin yüzde 64'ü personele...


2026 bütçesinin hazırlığında yaptığı eleştirileri hatırlatan Hamarat,
''850 milyon liralık bütçeyi yüzde 100 arttırdınız , o gün hayali demiştim. Bütçenin gerçekleşme payı yüzde 44 çıktı. Ekim ayında bütçeyi yanlış yaptığınız söylemiştim. 3.5 milyar lira değil 2.2 milyar lirada kalır demiştim.

Emlak vergisi 2025'de 171 milyon lira tahsil edilmiş. Hadi bu yıl 600 milyon lira olsun. Göreceksiniz sadece vergi gelirlerinden bütçe 500 milyon lira sapma olacak. Bütçede yüzde 10 sapma normaldir, yüzde 0-20 arası düşündürür, yüzde 20'den sonrası risktir. Bütçe emek ister, kopyala yüzde 100 yapıştır zihniyetinden çıkmamız lazım.

Bütçenin yüzde 64'ünü Kem-Bel ve kendi personelimize veriyoruz. Belediyemizde kiralıklarla beraber 200 taşıt var. Bu belediye için fazla. Tarihsiz teklifler gördüm, teklifler tarihsiz olmaz. Resmi belgede sahtecilik şüphesi doğurur'' diye konuştu.
Başkan Türkmen bürokratlarına Halil Şenol Hamarat'ın uyarılarını dikkate almaları yönünde talimat verdi.


Eylem ve söyleminiz birbirini tutmuyor...


Söz alan AK Partili Recep Tayyip Taslak, 1.2 milyar lira nerede? İlçemizdeki en ufak çukurları bile kapatamayan belediye 1.2 milyar liraytla ne yaptı? Kalıcı bir çivi çakıldı mı? diye sordu. Başkan Türkmen'in ''Benşm belediyeye çay ve kahve dışında masrafım olmayacak'' demişti diye hatıraltan Taslak, söylem ve eylemin birbirini tutmadığını savunarak, seyahatlerin belediye bütçesinden ödendiğine dikat çekti. Taslak, ''Bu sözü verdiniz madem, niye tutmadınız?'' diye sordu.

Muhabir: Bünyamin Dobrucalı