Emine Adıcan, yıllar önce eşine destek olmak amacıyla evde ekmek yapımına başladı. Ancak, bu kararın ardında büyük bir acı yatıyordu. Adıcan, 10 yaşındaki oğlu Onur'u elim bir kazada kaybettikten sonra hayata tutunmak için çalışmaya başladı. Oğlunun anısını yaşatmak adına fırınına onun adını veren Adıcan, ilk etapta evde köy ekmeği üretmeye yöneldi.
Eşinin yumurta ticaretinin kötüye gitmesi ve yaşanan maddi zorluklar, Adıcan’ı daha fazla üretime yöneltti. İlk başta günde 12 ekmek üreterek satışa başladı. Doğanpınar Mahallesi'nde fırının yetersiz kalması üzerine ahırını onararak hijyenik bir fırına dönüştürdü. Bu sayede üretim kapasitesini kısa sürede 50, ardından 100 ve 250’ye kadar artırdı.
Hibe Desteğiyle İşini Büyüttü
Talebin artmasıyla birlikte üretim kapasitesini genişletme kararı alan Adıcan, Edincik Mahallesi'nde hibe desteği alarak işini büyüttü. Bugün, günlük 700 ekmek üretim kapasitesine ulaşan girişimci, ekmeklerini Bandırma’daki birçok bakkal ve markete satıyor.
İlk zamanlar apartman apartman dolaşarak kapı kapı ekmek satan Adıcan, taleplerin hızla artması üzerine kredi desteğine başvurdu. Kredi desteği ile gerekli ekipmanları temin ederek toprak fırın yaptırdı. Tarım Müdürlüğü'nün onayıyla üretim kapasitesini daha da artırarak büyük çaplı üretime geçti.
Nohut Mayalı Ekmek Çok Seviliyor
Üretimini sürekli geliştiren Adıcan, müşteri taleplerine göre farklı ekmek çeşitleri üretmeye başladı. Siyez buğdayı ekmeği, çavdar ekmeği, tam buğday ekmeği, katlamalı soğuk ekşi mayalı ekmek, normal ekşi mayalı köy ekmeği ve nohut mayalı ekmek gibi geniş bir ürün yelpazesi sunuyor. Özellikle nohut mayalı ekmek, son dönemde büyük ilgi görüyor.