İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın öncülüğünde CHP'li belediyelerin Sosyal Denge Tazminatı'nı yasal sınıra çekme çabasına karşı memurların direnişi sürüyor. Seslerini duyurmak için bir günlük iş bırakma eylemi yapan memurların eylemine, güvenlik güçlerinin biber gazlı müdahalesinin gölgesi düşmüştü. Biber gazlı müdahale sırasında kendisi de gözlerinden yaralanan Tüm Yerel-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Devrim Onur Erdağ, 'Sayın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay; emekçi memurlar çoluğuna,çocuğuna , evine et götürmeyi ve taksitlerini ödemeyi beklerken şu mübarek arefe gününde maaşlarından 7 bin lira kestirmek vicdani değildir' diye seslendi.
Emeğe saygı duymayan...
'İzmir Büyükşehir Belediyesi tarihinde memuruyla bayramlaşmayan ve emeğe saygı duymayan tek başkan olarak tarihe geçmek üzeresiniz' hatırlatmasında bulunan Devrim Onur Erdağ, 'seçim döneminde verdiğiniz vaatlerin tam tersini yapmanız adil bir yönetim anlayışına uygun değildir.Bu,sizin için normal olabilir fakat unutmayın ki size inanıp oy vermiş, kazanılmış haklarını elinden aldığınız emekçiler ve aileleri bunun hesabını sizlerden sorma hak ve yetkisine sahiptir.Hükümete eleştirilerde bulunuyorsunuz ancak sizin de yönetim anlayışınızda öz eleştiri yapmaya ciddi bir ihtiyacınız var' diye konuştu.

Manisa'da MHP'li başkan bile polisi çağırmamıştı...
Devrim Onur erdağ, 'Manisa Büyükşehir Belediyesi önceki Dönem MHP li Belediye Başkanına karşı Tüm Yerel-Sendikası olarak eylem yapmıştık.Bu büyük çaplı yapılan eyleme çevik kuvveti bırakın bir tane polis gelmemişti.Oysa sizler kapınıza yığdığınız çevik kuvvetin kendi memurlarınızı tekmeleyerek biber gazı sıkmalarına göz yumdunuz..Buna maruz kalan emekçiler bu kötü ve haksız muameleyi asla unutmayacaktır.Sendikamız emekçileri ve tüm İzmir büyükşehir belediyesi memur emekçileri adına en yakın zamanda müzakere kapılarınızı açmanızı diliyoruz ve bu haksızlığa bir son vermenizi talep ediyoruz.Aksi durumda tüm paydaşların zarar göreceği kaos ortamı kaçınılmaz olacaktır' mesajı verdi.




