MHP lideri Devlet Bahçeli, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'na gönderdiği mektup sebebiyle teşekkür telefonu açmıştı. Bahçeli'nin teşekkürüne karşılık, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'ndan da teşekkür geldi.
Irak'ın kuzeyinde bütün bölgeleri gezip, tüm kesimlerle görüşme gerçekleştirdiğini belirten Ahmet Davutoğlu, "Oradaki soydaşlarımız Türkmenler'in durumlarını yerinde gözledim. Süleymaniye ve Erbil'deki ekonomik yatırımlarımıza baktım. Musul ve Kerkük'teki ekonomik şartları gözden geçirdim." ifadelerini kullandı. Davutoğlu ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye orada edindiği gözlemlerle ilgili olarak mektup yazdığını da belirtti.
Davutoğlu, "Irak dönüşünde 6 siyasi partinin genel başkanıyla bizzat görüşerek bu süreçle ilgili kanaatlerimi ve gözlemlerimi kendilerine anlatmıştım. Dün Sayın Bahçeli arayarak hem teşekkür etti hem de raporda kendisine yapılması gerekenlerle ilgili yazmış olduğum hususlara katıldığını ve bu konuları değerlendireceklerini ifade etti. Ben de kendisine teşekkür ediyorum. Ümit ederim bu süreçte Türkiye'de tek bir teröristin kalmadığı, Orta Doğu bölgesinin terörden arındırıldığı süreç neticeyle sonuçlanır." dedi.





