İspanya'daki Goya Ödülleri'nde yaşam boyu başarı ödülünü kazanan ABD'li ünlü aktör Richard Gere, Başkan Donald Trump'ı eleştiren bir konuşma gerçekleştirdi.
Salondaki kalabalık ayağa kalktı
Amerika'nın oldukça karanlık dönemlerden geçtiğini vurgulayan Gere, şunları ifade etti: "ABD'nin başında zorba ve haydut bir başkan var. Ama otoriterlik her yerde. Bununla cesurca mücadele etmemiz gerekiyor" bu konuşmanın ardından salondakiler ayağa kalktı ve ünlü aktörü alkışladı. Geçen yıl eşinin memleketi İspanya'ya taşınan dünyaca ünlü aktör, sorunun yalnızca kendi ülkesiyle sınırlı olmadığını dile getirdi.
''Cesur olmalıyız, yürekli olmalıyız''
Gere, sözlerine şöyle devam etti:
''Uyanık olmalıyız. Enerjik olmalıyız. Cesur olmalıyız. Yürekli olmalıyız. Ve bunu izleyen herkes - İspanyolca konuşan dünyada ve başka yerlerde - ayağa kalkmaya, gerçeği söylemeye, dürüst olmaya istekli olmalıyız. Ve hepimizin hayatında temel nezaket, temel sevgi ve anlayış için bir yer var."