Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı ile bir araya geldi. Vjosa Osmani, ülkesinin uluslararası organizasyonlara üyeliği, dünyada daha fazla ülke tarafından tanınması ve savunma alanında işbirliğinin derinleştirilmesinin sağlanması için, "Türkiye'nin ülkesine desteğinin devam etmesini" talep etti.

Priştine Büyükelçisi ile bir araya geldi

Kosova Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Osmani, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı ile bir araya geldi. İkili görüşmede, Kosova'daki son siyasi gelişmeler ve iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da derinleştirilmesi gibi konular da ele alındı.

Rusya'da akaryakıt alarmı: Benzin ihracat yasağı uzatıldı, gözler dizel kararında
Rusya'da akaryakıt alarmı: Benzin ihracat yasağı uzatıldı, gözler dizel kararında
İçeriği Görüntüle

Stratejik ortağı ve destekçisi

Kosova Cumhurbaşkanı Vjosa Osmani, görüşmede, Türkiye'nin sürekli desteğini ve iki ülke arasındaki dostane ilişkileri takdir ederek, Türkiye'nin, Kosova'nın stratejik bir ortağı ve güçlü bir destekçisi olduğunu ifade etti.
Vjosa Osmani, Kosova'nın uluslararası organizasyonlara üyeliği, daha fazla ülke tarafından tanınması ve savunma alanında işbirliğinin derinleştirilmesinin sağlanması için "Türkiye'nin ülkesine desteğinin devam etmesi" gerektiğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: AA