Son Mühür - ABD Başkanı Donald Trump, Truth Social hesabından yaptığı açıklamada Hamas'a açık çağrı yaptı. Trump, yaptığı açıklamada "Rehineler serbest bırakılmazsa, sizin için cehennem olacak" diye konuştu.
İsrail'e gereken tüm yardımların yollandığını söyleyen ABD Başkanı, "Eğer bu dediğimi yapmazsanız tek bir Hamas üyesi bile güvende olmayacak. Hayatlarını mahvettiğiniz eski rehinelerle görüştüm. Bu sizin son uyarınız" dedi.
ABD ve Hamas arasında doğrudan görüşme
ABD yönetiminin daha önce de, "Gazze'deki ABD vatandaşı İsrailli rehineler ve İsrail'le daha kapsamlı bir anlaşma olasılığı konularında doğrudan ve gizli olarak Hamasla görüşmeler yürüttüğü" ortaya çıkmıştı.
Amerikan yönetiminin Hamas'la ilk kez doğrudan temas kurduğu ve iki tarafın temsilcilerinin geçtiğimiz dönem Doha'da görüştüğü duyurulmuştu.
İkinci aşama nasıl gerçekleşecek?
Hamas ve İsrail, geriye kalan esirlerin serbest bırakılması konusunda anlaşırsa hayatta olan rehineleri teslim edilecek. Buna karşılık İsrail de daha fazla Filistinli mahkumu serbest bırakacak. Gazze Şeridi'ndeki İsrail Kuvvetleri ise o bölgeden tamamen çekilecek.
İkinci aşamadan sonra da Hamas'ın, hayatını kaybeden rehinelerin bedenlerini İsrail'e teslim etmesi bekleniyor.