Gündem Haberleri

SON DAKİKA Malatya'da deprem! Çevre illerde de hissedildi! (24 Mayıs 2026)

Malatya, merkez üssü Battalgazi olan ve dört gün önce meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki depremin ardından bir kez daha sarsıldı. Bu kez Pütürge ilçesinde 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD, depremin yerin 12,76 kilometre derinliğinde gerçekleştiğini açıkladı. Sarsıntının Malatya’nın yanı sıra Adıyaman, Elazığ, Şanlıurfa ve Tunceli’de de hissedildiği bildirildi.

Abone Ol

Son Mühür - Malatya’nın Pütürge ilçesinde 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

4 büyüklüğünde deprem

Malatya’da artçı sarsıntılar sürüyor. AFAD, Pütürge ilçesinde saat 22.36’da 4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. Depremin yerin 12,76 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi.

Büyüklük:4.0 (Mw)
Yer:Pütürge (Malatya)
Tarih:2026-05-24
Saat:22:36:49 TSİ
Enlem:38.25556 N
Boylam:38.60944 E
Derinlik:12.76 km

Diğer illerde de hissedildi

Deprem nedeniyle vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı. Sarsıntı, Malatya’nın yanı sıra Adıyaman, Elazığ, Şanlıurfa ve Tunceli’de de hissedildi.