Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından bugün açıklanan enflasyon verileri ile yıllık enflasyonun uzun bir aradan sonra yeniden yüzde 40'ın altına düştüğü belirtilmişti. Çok sayıda ürüne gelen zamların ise ardı arkası kesilmiyor.
8 TL zam!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar tarafından mart ayından itibaren sigara fiyatlarında artış yapılacağı belirtilmişti. Beklenen zam kesinleşti. Bir sigara grubuna 8 TL zam yapıldığı açıklandı. Bu zamla birlikte en yüksek sigara fiyatı 91 TL olurken en düşük sigara fiyatı ise 75 TL olarak dikkat çekti.
Düzenlenmeli demişti!
Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, ÖTV rakamlarında düzenleme gerektiğini söyleyerek, ''Her zam döneminde kaçak alkol ve sigaraya kaçış oluyor. ‘ÖTV’yi makul bir seviyeye çekin, insanlar hayatını kaybediyor’ şeklinde uyarılarımız oluyor. Son 2 ayda sahte içkiden ölen insan sayısı 113’ü buldu" demişti.
Ayrıntılar geliyor...