Son Mühür / Osman Günden - Tiyatro Durağı Sinema Ofisi, sinema ile sahne sanatlarını buluşturan yeni dijital dizisiyle dikkat çekiyor.

Sekiz bölümden oluşan "Kabullenme" adlı yapım, her bölümde farklı bir hastalığı konu alarak izleyiciye güçlü sanatsal anlatımlarla farkındalık sunmayı hedefliyor. İlk bölümde Alzheimer teması işlenirken, başrollerde Taner Günay ve Ebru Üner yer alıyor.

Sağlık temaları sanatla buluşuyorTiyatro Durağı Sinema Ofisi

Yönetmenliğini Anıl ve Umut Şeddadi kardeşlerin üstlendiği projenin senaryosunu da Umut Şeddadi kaleme alıyor. Proje, 50 kişilik profesyonel bir ekip tarafından hazırlanırken, uluslararası dijital platformlarda yayınlanmak üzere global iş birlikleriyle şekilleniyor. Çekimlere 13 Haziran’da Kurban Bayramı sonrasında İzmir’de başlanacak.

Ödüllü ekipten yeni yapım

Tiyatrodan kısa filme, sosyal sorumluluk projelerinden uluslararası ödüllere uzanan üretim geçmişine sahip Tiyatro Durağı, son olarak "Azap" adlı kısa filmle Amerika, İsviçre ve Hindistan’daki festivallerde 18 ödül kazanmıştı. Yeni projeleriyle ise sağlık sorunlarını dramatik bir kurguyla ele alarak izleyiciyle duygusal bir bağ kurmayı amaçlıyorlar.

"Her bölümünde farklı bir konuyu işledik"

Projenin yaratıcılarından Anıl Şeddadi, diziyle ilgili “Sekiz bölümden oluşan dizinin her bölümünde farklı bir konuyu işledik. İlk bölümde ‘Alzheimer’, ikinci bölümde ‘Paranoya’, üçüncü bölümde ‘Dissosiyatif bozukluk’, dördüncü bölümde ‘Münchausen’, beşinci bölümde ‘Hipokondriya’, altıncı bölümde ‘Oneirofrenia’, yedinci bölümde ‘Kişilik bozukluğu’ ve son bölümde ‘Kabullenme’ temalarını ele alıyoruz” diye konuştu.

“İnsan hafızasının ve kimliğinin silinişi olarak ele aldık"

Şeddadi, özellikle Alzheimer bölümüne ayrı bir önem verdiklerini vurgulayarak “Alzheimer’ı sadece tıbbi bir tablo olarak değil, insan hafızasının ve kimliğinin silinişi olarak ele aldık. Bu bölümde yalnızca hastayı değil, onunla birlikte yavaş yavaş kaybolan bir hayatı, yakınlarının çaresizliğini ve unutulmanın derin sessizliğini anlatmaya çalıştık. Bizce Alzheimer, bir kişinin değil, bir ailenin hafızasını silen bir süreç.

Bu hikayeyle izleyicinin hem empati kurmasını hem de farkındalık kazanmasını amaçlıyoruz. Umarım bu projeyle hastalıkları daha iyi anlayıp, toplumda sevgi ve dayanışma duygusunu güçlendirebiliriz" dedi.

Ünlü isimler projede yer alacak

Dizinin ilerleyen bölümlerinde Amerikalı yönetmen Sean GK’nın projeye katılacağı ve her bölümde farklı ünlü oyuncuların rol alacağı açıklandı. İkinci ve üçüncü bölümlerin uluslararası ekiplerle çekileceği ve global platformlarda izleyiciyle buluşacağı bildirildi.

Muhabir: OSMAN GÜNDEN