Son Mühür/ Osman Günden- Ödemiş Belediyesi, İl Hayvan Sağlık Zabıtası kararı ile 21 Şubat 2025 tarihinden itibaren Canlı Hayvan Pazarı'nı geçici olarak kapattığını duyurdu. Alınan bu kararın gerekçesi, bölgede artış gösteren şap hastalığı vakaları ve halk sağlığını koruma amacı olarak açıklandı.

Şap Hastalığı riski nedeniyle tedbir kararı

Ödemiş Belediyesi'nden yapılan açıklamada, İl Hayvan Sağlık Zabıtası'nın yaptığı değerlendirmeler sonucunda pazarda şap hastalığı açısından riskli durumların tespit edildiği belirtildi. Bu nedenle, hayvan sağlığı ve halk sağlığını korumak amacıyla tedbir amaçlı kapatma kararı alındığı ifade edildi.

İkinci bir duyuruya kadar kapalı kalacak

İkinci bir duyuruya kadar kapalı kalacak

Canlı Hayvan Pazarı'nın ne zaman yeniden açılacağı konusunda henüz net bir bilgi verilmedi. Ödemiş Belediyesi, ikinci bir komisyon toplantısının ardından pazarın açılış tarihi hakkında yeni bir duyuru yapacağını bildirdi.

Hayvan yetiştiricileri ve vatandaşlar bilgilendirildi

Ödemiş Belediyesi, hayvan yetiştiricileri ve vatandaşları bu konuda bilgilendirmek amacıyla çeşitli kanallardan duyuru yaptı. Belediye yetkilileri, pazarın kapatılmasının geçici bir önlem olduğunu ve şap hastalığı riskinin ortadan kalkmasıyla birlikte en kısa sürede yeniden açılması için gerekli çalışmaların yapılacağını belirtti.

Muhabir: OSMAN GÜNDEN