Son Mühür- İzmir genelinde çeşitli ilçelerde su borusu arızaları, bakım-onarım faaliyetleri ve barajlardaki su seviyesinin düşmesi gibi nedenlerle planlı ve ani su kesintileri uygulanıyor. İşte ilçelere göre kesinti yapılacak yerler ve detaylar:
Bornova’da 10 saatlik kesinti!
Bornova Atatürk Mahallesi’nde bulunan iki adet su deposunun 600’lük çelik boru hatlarındaki vana yenileme çalışmaları nedeniyle 7 Ağustos 2025 Perşembe günü saat 09:30 ile 19:30 arasında 10 saat süreyle su kesintisi yapılacak.

Etkilenecek mahalleler: Atatürk, İnönü, Kızılay ve Evka-4.
Yetkililer, arızanın büyüklüğüne göre suyun hanelere ulaşmasında gecikmeler yaşanabileceği konusunda vatandaşları uyardı.
Çeşme’de baraj alarmı: Su kesintisi sürecek!

Kutlu Aktaş Barajı'ndaki doluluk oranının %5'in altına düşmesi nedeniyle, yaz nüfusuyla birlikte artan talebi karşılayamayan ilçede, 31 Temmuz 2025 Perşembe günü saat 23:00 ile 1 Ağustos 2025 Cuma günü saat 09:00 arasında 10 saatlik bir kesinti uygulanmıştı.
Yetkililer, aynı saatlerde kesintilerin devam edeceğini ve planlama değişiklikleri oldukça bilgilendirme yapılacağını açıkladı.
Ödemiş'te üç farklı noktada kesinti
Bademli Mahallesi: 7 Ağustos 2025 saat 08:33 ile 10:33 arasında 2 saat sürecek su kesintisi yaşanacak. Sebep: Ana boru arızası.
Gölcük ve Tekke Mahalleleri: 7 Ağustos 2025 saat 09:00 ile 17:00 arasında planlı elektrik arızası nedeniyle su kesintisi olabilir. GDZ EDAŞ’ın bakım-onarım çalışmaları nedeniyle bölgede su dağıtımı aksayabilir.

Tire’de 4 saatlik su kesintisi
Tire Adnan Menderes Mahallesi’nde 7 Ağustos 2025 Perşembe günü saat 07:22 ile 11:28 arasında 4 saat sürecek su kesintisi yaşanacak. Ana boru arızası nedeniyle yapılan çalışmaların ardından su verilmeye başlanacak.
Kınık’ta su kesintisi tamamlandı
2 Ağustos 2025 günü sabah saatlerinde Kınık’ın Fatih Mahallesi’nde İsmet İnönü Caddesi'nde yaşanan ana boru arızası nedeniyle iki saatlik bir kesinti uygulanmıştı. İZSU ekiplerinin müdahalesiyle arıza giderildi.





