Son Mühür/ Gamze Eskiköy- Çiğli’de emekliler, hayat pahalılığı ve düşük maaş artışlarına karşı isyan etti. Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi Emekli Dayanışma Ağı ve DİSK Emekliler Sendikası’nın düzenlediği basın açıklamasında, hükümetin emeklileri görmezden geldiği vurgulanırken, sermaye sahiplerinin karına kar kattığına dikkat çekildi. “Patronların kasaları şişerken biz açlığa mahkûm ediliyoruz” diyen emekliler, mücadele çağrısı yaptı.

"Asalak burjuvazi emeklilerin kuru ekmeğine göz dikti"

Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi Emekli Dayanışma Ağı temsilcisi Mehmet Bozkurt, “Siyasi sorumlular ise akıl almaz bir vurdumduymazlıkla, yoksulluğumuzla alay ederek icraatlarını sürdürüyorlar. Emeklilik hakkı hiçbir zaman egemen sınıfların bize bir lütfu olmadı. Bu hak, kökü yüzyıllar öncesine dayanan emek ve insanlık mücadelesinin bize bir sonucudur.

Dişimizle tırnağımızla, söke söke alınmıştır egemenlerden bu hak. Dahası aktif çalıştığımız yıllarda karşılığını fazlasıyla ödediğimiz bir haktır. Özelleştirmeler yoluyla ve iktidarlar marifetiyle ülkemizin taşını toprağını yağmalayan asalak burjuvazi şimdi de emeklilerin kuru ekmeğine göz dikiyor. Devletin sırtında bir kambur gibi gördüğü ve gereksiz varsaydığı emeklilerden kurtulmak istiyor”  diye konuştu.

"Patronların kasaları şişiyor"

Bozkurt, "Burjuvazi bir yandan çalışanlar için emekliliği olanaksız hale getirirken diğer yandan mevcut emeklileri açlığa mahkûm ederek sefaletimizin üstünde tepiniyor. Emekliye açlık sınırının altında bir maaş reva görülürken, ekmeğimiz gün be gün küçülürken patronların kasaları ha bire şişiyor. Alın size bir örnek: Türkiye burjuvazisinin amiral gemisi Koç Holding'in 2023 yılı net karı 117 .7 milyar TL. Sadece bu bir ailenin yıllık karı bile milyonlarca emekli ailesinin barınma ya da ısınma sorununu çözer.

Bu nasıl adaletsizlik? Kanıksayacak mıyız? Elbette itirazımız olacak. Egemen sınıflar ve onların iktidardaki temsilcileri hayatı tek kale maç gibi görüyorlar. Yanıldıklarını göstereceğiz. Türkiye onlardan ibaret değil. Biz de varız. Patronların Ensesindeyiz. Emekli Dayanışma Ağı var. Emekli- Sen var. Emekli sendikaları var. Çiğli Halk Temsilcileri Meclisi var. Evde, işte, sokakta, alanlarda, her yerde biz varız. Boyun eğmiyoruz, itiraz ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Muhabir: GAMZE ESKİKÖY