Edinilen bilgilere göre, lastik botta mahsur kalan göçmenlerin bulunduğu ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 18 kişiyi güvenli şekilde bota alarak karaya çıkardı. Göçmenlerin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.
Çeşme’de 16 kişi yakalandı
Aynı gün gerçekleştirilen bir diğer operasyonda, Çeşme açıklarında seyreden bir lastik botun tespit edilmesi üzerine harekete geçen sahil güvenlik gemisi, botu durdurarak içerisinde bulunan 16 düzensiz göçmeni yakaladı. Yakalanan kişiler arasında 2 çocuğun da yer aldığı bildirildi. Göçmenlerin, yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak üzere denize açıldıkları ifade edildi.
Her iki operasyonun ardından kurtarılan ve yakalanan toplam 34 düzensiz göçmen, kimlik tespit işlemleri ve sağlık kontrollerinin tamamlanmasının ardından İzmir İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne sevk edildi. Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ege Denizi'nde düzensiz göçle mücadele kapsamında denetimlerin aralıksız sürdüğünü belirtti.
Sahil Güvenlik’ten uyarı
Yetkililer, özellikle yaz aylarında artan yasa dışı geçiş girişimlerine karşı vatandaşları ve göçmen gruplarını uyararak, deniz yoluyla yapılan bu tür geçişlerin hayati tehlike taşıdığına dikkat çekti. Sahil Güvenlik birimleri, insan kaçakçılığıyla mücadele çerçevesinde Ege kıyılarında 24 saat esasına göre devriye görevini sürdürüyor.





