İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerine yönelik gerçekleştirdiği son saldırılarda en az 49 kişi daha hayatını kaybetti, birçok kişi de yaralandı.
Uluslararası toplumun tepkilerine rağmen Gazze'deki saldırılarına devam eden İsrail ordusu, gece yarısından itibaren bölgeyi tekrar kana buladı. Yerel yetkililerin verdiği bilgilere göre, Cibaliye Mülteci Kampı ve çevresindeki sivil yerleşim alanlarına yönelik en az 4 saldırı yapıldı, bu saldırılarda en az 45 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Ayrıca, Han Yunus şehrinde bir çadıra yönelik gerçekleştirilen drone saldırısında aynı aileden 4 kişi hayatını kaybetti. Saldırılarda çok sayıda sivilin yaralandığı ve ölü sayısının artabileceği ifade edildi.
Toplam ölü sayısı 52 bin 908
İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki ateşkesi 18 Mart'ta tek taraflı olarak ihlal etmesinin ardından, İsrail ordusu bölgedeki saldırılarını yeniden yoğunlaştırmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamaya göre, 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail'in saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 52 bin 908'e, yaralananların sayısı ise 119 bin 721'e yükseldi.





