Muğla’nın Marmaris ilçesinde bir araya gelen çevre gönüllüleri, topladıkları çöpleri satarak elde ettikleri gelirle yeni çöp torbaları alıyor. “Marmaris Ekotim” adıyla faaliyet gösteren grup, hem doğayı temizliyor hem de çevre bilincini yaygınlaştırıyor.

Gönüllülerden örnek davranış

Marmaris’te doğa sevgisiyle bir araya gelen gönüllüler, her hafta sonu ilçenin farklı noktalarında temizlik etkinlikleri düzenliyor. Koylarda ve dağlık alanlarda yapılan çalışmalarda çok sayıda plastik, cam şişe, metal kutu ve şişe kapağı toplanıyor. Gönüllüler, topladıkları geri dönüştürülebilir atıkları satarak elde ettikleri gelirle yeni çöp torbaları ve temizlik malzemeleri alıyor.

Her biri farklı mesleklerde çalışan gönüllüler, tatillerini doğaya ayırarak Marmaris’in doğal güzelliklerini korumaya katkıda bulunuyor.

Marmaris-10

“Deniz kirlenirse turizm biter”

Marmaris Ekotim üyeleri, bu çalışmaların sadece gönüllülük faaliyeti değil, aynı zamanda bir toplumsal sorumluluk olduğunu vurguluyor. Grup adına yapılan açıklamada, “Deniz kirlenirse turizm biter. Bu iş sadece gönüllülerin değil, herkesin görevi. Hepimiz yaşadığımız çevreye sahip çıkmak zorundayız” ifadelerine yer verildi.

Marmariz Çöp

Çevre bilinci yayılıyor

Gönüllüler, her etkinlikte çevre kirliliğine karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Çalışmalara katılan vatandaşlar da hem Marmaris’in temiz kalmasına katkıda bulunuyor hem de çevre bilincini çocuklarına aşılıyor.

Marmaris’te başlayan bu hareketin, zamanla daha geniş kitlelere yayılması ve diğer bölgelerde de benzer gönüllü çalışmaların artması hedefleniyor.

Kaynak: İHA