Son Mühür / Atakan Başpehlivan Balçova Belediye Meclisi Ağustos ayı olağan birinci oturumu Başkan Onur Yiğit, öncülüğünde belediye meclis salonunda sakin bir atmosferde gerçekleşti.
Balçova ve Konak arasındaki mülkiyet sorunu çözüldü
Balçova’nın gözde mahallelerinden olan Korutürk Mahallesi, Gonca Sokak’ta bulunan ve ‘Gülfem Benli Anaokulu’ ismiyle Balçova Belediyesi bünyesinde hizmet veren ancak mülkiyeti Konak Belediyesi’ne ait olan taşınmazın kamulaştırılmasına ilişkin komisyon raporu CHP ve AK Parti Grubu’nun destekleriyle oy birliğiyle kabul edildi.
Onur Yiğit: Oy birliği ile geçmesi bizi çok mutlu etti
Söz konusu raporla ilgili değerlendirmelerde bulunan Balçova Belediye Başkanı Onur Yiğit, “Burası zaten anaokulu olarak çalışan bir yerdi. Daha önceden biz merkez ilçeydik Konak’tan ayrıldık. Daha sonra nasıl olduysa burası bizde kalamamış ancak biz burayı tekrardan Balçova’ya kazandırmak için çalışma içine girdik, oy birliği ile geçmesi bizi çok mutlu etti.” diye konuştu.
Balçova Belediyesi C10'dan, C11'e yükseldi
Ayrıca, Hukuk Komisyonu’nda görüşülen Balçova Belediyesi’nin C10 kadro grubundan, C11 kadro grubuna yükseltilmesi ile ilgili rapor ise daha önceki önergelerde olduğu gibi mecliste grubu bulunan partilerin destekleriyle kabul edildi. Öte yandan, Ağustos ayı meclisi Balçova’da sakin bir şekilde gerçekleşirken, bir sonraki meclisin tarihi ise 1 Eylül olarak belirlendi.





