Son Mühür - Haziran ayı enflasyon verilerinin netleşmesiyle birlikte, 2025 yılının ikinci yarısında memur ve memur emeklilerinin alacağı zamlı maaşlar ile SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarındaki artış oranları belli oldu.
SGK ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 16.67 zam yapıldı. Kök maaşı 14 bin 469 TL’nin altında olan emekliler ise mevcut durumda temmuz ayında zam alamıyor. Bu sebeple, düşük maaşlı emeklilerin tamamının zamdan yararlanabilmesi için yasal bir düzenleme yapılması planlanıyor. Konuyla ilgili gözler AK Parti’den gelecek açıklamaya çevrildi.
16 bin 881 TL'ye yükseltildi
AK Parti Grup Başkanı Abdullar Güler, en düşük emekli maaşının 14 bin 469 TL’den, yüzde 16,67’lik enflasyon zammı kapsamında 16 bin 881 TL’ye çıkarıldığını duyurdu.
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'in açıklamasının tamamı şu şekilde:
"Şu anda 5510 sayılı kanunumuzun ek 19. Maddesinin birinci fıkrasında yer alan şu anda uygulanmakta olan 14 bin 469 TL en düşük emekli maaş aylığı TÜİK verileri açısından %16.67 SSK ve Bağkur TÜFE artış oranını dikkate alarak 16 bin 881 TL'ye yükseltmiş bulunuyoruz. Bu önerge değişikliği ile Plan ve Bütçe Komisyonu'muzda inşallah bu gerçekleşmiş olacak. Önümüzdeki hafta Genel Kurul çalışmaları ile beraber bu rakam kanunlaşmış olacak.
SSK-Bağkur TÜFE artış oranı dikkate alınarak 14 bin 469 TL %16.67'lik enflasyon artış oranı kapsamında 16 bin 881 TL'ye yükseltilmiştir.2025 Ocak ayı itibarıyla biz 14 bin 469 TL'ye yükseltilen en düşük emekli aylığı o tarih itibarıyla 16 milyon 500 bin civarında olan emekli sayımızda 3 milyon 716 bin civarında bir emeklimizi ilgilendiriyordu.
Şimdi gerçekleştireceğimiz bu artışla bu oran 2025 Temmuz ayından itibaren 4 milyon 11 bin kişiye çıkıyor. Yaklaşık 300 bin civarında emeklimizi bu sistem dahilinde yine Hazine'den karşılanacak şekilde en düşük aylığı içerisinde desteklemiş olacağız.''