CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Tokat’ta düzenlenen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Erken seçim talebini yineleyen Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik eleştirilerde bulundu. “Daha fazla kaçamazsın” ifadelerini kullanan Özel, Tokat halkının Erdoğan’dan bıktığını söyledi. Seçim sandığını istemekle kalmayıp, ülkede gerçek bir değişim gerektiğinin altını çizdi.

"Silah susacaksa, kan duracaksa..."

Terörle mücadelede Meclis’in kritik bir rolü olduğunu vurgulayan Özel, bu kapsamda kurulan komisyonda CHP’nin mutlaka yer alması gerektiğini dile getirdi. “Silah susacaksa, kan duracaksa, şehit aileleri ve gaziler rıza gösterecekse, teröre giden para millete gelecekse adres Meclistir” şeklinde konuştu. Komisyonda CHP’nin bulunmaması halinde yaşanacak gelişimlerin endişe yaratacağını ifade etti.

Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan antlaşmaya da değinen Özel, bu anlaşmanın Türkiye açısından stratejik önemine işaret etti. Ancak sürece ABD’nin dahil olması ve Türkiye’nin bu konuda pasif kalmasını eleştirdi. Bu durumun Türkiye’nin dış politikasında ciddi zafiyet oluşturduğunu savundu.

Özel Miting-1

Barış ve istikrara vurgu!

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’a yönelik sert eleştiriler de yönelten Özel, “TikTokçu Hakan” ifadesini kullandı. Fidan’ın dış politikada ülke çıkarlarını koruyamadığını, Kuzey Kıbrıs ve Türk cumhuriyetleri konularında yetersiz kaldığını söyledi. Ayrıca, Fidan’ın Amerika ve İsrail karşısında sessiz kaldığını ve Erdoğan sonrası döneme yönelik hayaller kurduğunu iddia etti.

Özel, konuşmasını Türkiye’de barış ve istikrar için Meclis’in önemine vurgu yaparak tamamladı. CHP’nin içinde olduğu komisyondan kimsenin çekinmemesi gerektiğini, ancak CHP’nin olmadığı yerlerden korkulması gerektiğini söyledi. Tokat mitingi, muhalefetin erken seçim ve demokrasi çağrılarının güçlü bir şekilde dile getirildiği bir platform oldu.

Kaynak: İHA