Son Mühür- Koltuğa oturduğu 20 Ocak'tan bu yana aldığı her kararla şaşırtmaya devam eden Donald Trump bu kez Maine Valisi Janet Mills'le karşı karşıya geldi.
Başkan Donald Trump, geçtiğimiz Cuma günü Beyaz Saray'da valilerle yapılan bir toplantı sırasında Maine'in Demokrat valisi ile tartıştı. 
Vali Janet Mills, Cumhuriyetçi başkana, cinsiyet değiştirmiş sporcular için eyalete federal fon sağlamayı reddetmesi yönündeki çabaları nedeniyle, "Mahkemede görüşürüz" dedi.
Trump'un vali Mills'e cevabı da sert oldu.
Mills'in atacağı adımı sabırsızlıkla beklediğini belirten Trump, emrine karşı çıktığı için siyasi kariyerinin sonunu öngördüğünü söyledi. 


Eğitim Bakanlığı soruşturma başlattı...


Bu tartışmadan kısa bir zaman sonra ABD Eğitim Bakanlığı, Maine Eğitim Bakanlığı'nın transseksüel sporcuların spor karşılaşmalarına dahil edilmesiyle ilgili bir soruşturma başlattığını duyurdu.
ABD Eğitim Bakanlığı'nın açıklamasında, eyalet yasalarının federal ayrımcılık karşıtı yasaları geçersiz kılmadığı belirtildi. 

Trump-Mills
Trump'ın bu ayın başlarında imzaladığı emir, federal ajanslara, Trump yönetiminin "cinsiyet"i bir kişinin doğumunda atanan cinsiyet olarak yorumlayan görüşü doğrultusunda, federal fon alan kuruluşların IX. Madde'ye uymasını sağlamak için geniş bir hareket alanı tanıyor.
Federal hükümetin, uyum sağlamayan okullar veya spor dernekleri gibi kuruluşları, eğitim programlarına verilen hibeler gibi fonları çekerek cezalandırabilme yetkisi bulunuyor.

Muhabir: Bünyamin Dobrucalı