Son Mühür- Türkiye’yle olan yakın ilişkisiyle dikkati çeken Venezuela Devlet Başkanı Nicolos Maduro’nun başı bugünlerde ABD yargısıyla dertte.

ABD, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun uyuşturucu kaçakçılığı ve suç örgütleriyle bağlantı iddiaları nedeniyle tutuklanmasına yol açacak bilgiler için verilecek ödülü iki katına yükselterek tam 50 milyon dolara çıkardı. ABD Başsavcısı Pam Bondi, , X'de yayınladığı açıklamasında Maduro'yu Tren de Aragua ve Sinaloa Karteli gibi önemli suç örgütleriyle işbirliği yapmakla suçladı.

Maduro

Venezuela Dışişleri Bakanı Yvan Gil, Telegram'da yaptığı açıklamada, duyurunun "şimdiye kadar görülen en saçma sis perdesi" olduğunu söyledi.

Vatanımızın onuru satılık değildir...

Gil, "Biz ülkesinden organize edilen terör planlarını çürütürken, bu kadın Venezuela'daki mağlup aşırı sağı memnun etmek için bir medya sirkiyle ortaya çıkıyor" dedi.

"Vatanımızın onuru satılık değildir. Bu kaba siyasi propaganda operasyonunu reddediyoruz." diye ekledi.

Ödül ilk olarak 2020 yılında ABD savcılarının Maduro'yu uyuşturucu kaçakçılığıyla suçlamasıyla 15 milyon dolar olarak belirlenmişti. Maduro'nun üçüncü dönem yemini ettiği Ocak 2025'te ise üst düzey yetkililere yeni yaptırımlar getirilerek ödül 25 milyon dolara çıkarıldı.

Rubio’ya göre Maduro çete lideri...

ABD Dışişleri Bakanlığı, Şubat ayında Venezuelalı Tren de Aragua çetesini, Temmuz ayında ise Cartel de Los Soles'i küresel terör örgütü ilan etti.

ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio, Perşembe günü yaptığı açıklamada, Maduro'nun 10 yıldan uzun süredir uyuşturucu kaçakçılığı yapan Cartel de los Soles adlı örgütün lideri olduğunu öne sürmüştü.

Muhabir: Bünyamin Dobrucalı