Son Mühür/Merve Turan- İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, kent genelinde çıkan kırsal ve kentsel yangınlara karşı mücadeleye aralıksız devam ediyor. Sadece alevleri söndürmekle kalmayan ekipler, yangın alanlarında mahsur kalan hayvanların kurtarılmasına da öncelik veriyor. Yangınlardan etkilenen birçok canlı, İtfaiye Dairesi ve Veteriner İşleri Dairesi iş birliğiyle güvenli bölgelere taşındı.

Hayvanlar için nefes oluyorlar

Seferihisar ve Menderes ilçeleri arasında geniş bir alanda etkili olan yangınlar nedeniyle ekipler gece gündüz görevde. Yangın sırasında alevlerin tehdit ettiği bölgelerdeki hayvanlar hızla tahliye edildi. Ot yangını esnasında tarlada bağlı halde bulunan bir at, son anda bölgeye ulaşan ekipler tarafından kurtarıldı. Alevlerin içerisinden çıkarılan hayvanlar arasında kuş yavruları da yer aldı.

Mobil tedavi ünitesiyle müdahale

Veteriner İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, pazar gününden itibaren 50 küçükbaş hayvan, 30 kanatlı, 22 köpek ve 40 kediyi yangın alanlarından tahliye etti. Yaralanan hayvanlar, PAKO Sosyal Yaşam Kampüsü’nde tedavi altına alındı. Ayrıca, yangından etkilenme riski bulunan 500 tavuk, sahiplerinin talebi üzerine güvenli bir bölgeye nakledildi. Dumandan etkilenen bir muhabbet kuşu ile bir sevda papağanı ise mobil veteriner aracında tedavi edildikten sonra sahiplerine teslim edildi.

Koordineli müdahale devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, itfaiye ve veteriner ekiplerinin koordineli çalışmasıyla hem yangınla mücadeleyi hem de hayvanların korunmasını eş zamanlı yürütüyor. Ekiplerin bölgedeki müdahaleleri, yangın tehdidi tamamen ortadan kalkana kadar sürecek.

Muhabir: Merve Turan