Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde 10049. Sokak'ta dün gece saatlerinde bir grup sürücünün otomobilleriyle yarış yaptığı ihbarı üzerine polis ekipleri bölgeye sevk edildi.

Kaçmak istedi, tıra Çarptı

Polisin geldiğini fark eden 19 yaşındaki Burak Can T., 06 RHM 96 plakalı aracıyla hızla uzaklaşmaya çalıştı. Ancak kaçışı uzun sürmedi. 10044. Sokak'ta direksiyon hakimiyetini kaybeden sürücü, R.E.Y. yönetimindeki 34 MPF 229 plakalı tıra arkadan çarptı.

69 bin liralık ceza, trafikten ten

Kazanın ardından ekipler tarafından gözaltına alınan Burak Can T.'ye çok sayıda trafik ihlalinden toplam 69 bin 260 lira ceza kesildi. Ceza maddeleri arasında “ters yönde gitmek”, “dur ihtarına uymamak”, “drift atmak”, “plakasız araç kullanmak”, “iki ayrı kırmızı ışık ihlali” ve “alkollü araç kullanmak” bulunuyor. Sürücünün kullandığı otomobil ise trafikten men edildi.

Trafikte yarış yapmak ve polisten kaçmak gibi yüksek riskli davranışların, sadece sürücüler için değil diğer vatandaşlar için de ciddi bir tehdit oluşturduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Polis ekipleri, benzer olayların önüne geçmek için denetimlerin süreceğini belirtti.

Kaynak: AA