Son Mühür / Beste Temel - Karşıyaka Belediyesi ile TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi arasında imzalanan protokolle, "Destekleyen Kuruluş" olarak belediye projeye resmen katıldı. Protokole, Karşıyaka Belediye Başkanı Yıldız Ünsal ve TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak imza attı.
Farkındalık etkinlikleri düzenlenecek
Anlaşma kapsamında Karşıyaka Belediyesi, projenin tanıtımını destekleyecek, ortak farkındalık etkinlikleri düzenleyecek. Ayrıca üniversitelerin inşaat mühendisliği bölümlerinde okuyan kadın öğrencilere staj olanağı sağlanacak; eğitim ve etkinliklerde belediyenin tesislerinden yararlanılabilecek.
"Kadın mühendis adaylarının yanında olacağız"
İş birliğini değerlendiren Başkan Yıldız Ünsal, “2019 yılından bu yana büyüyerek devam eden bu projenin destekçisi olmaktan mutluluk duyuyoruz. Kadın-erkek eşitsizliğinin sıkça görüldüğü inşaat sektöründe ve toplum genelinde değişim yaratabilmek için tüm imkanlarımızla kadın mühendis adaylarının yanında olacağız.
Eşitlik mücadelemizi birlikte büyütecek, birlikte güçleneceğiz. TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi’ni değerli çalışmaları için kutluyor, iş birlikleri için teşekkür ediyorum” dedi.
Projede 4 başlıkta destek
Projenin yürütücüsü TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Bengi Atak ise, “Beyaz Baretli Kadınlar projesiyle, inşaat mühendisliği bölümünde okuyan genç kadınların, mesleki donanıma ve toplumsal cinsiyet eşitsizliğine karşı aksiyon alabilecek bilgi birikimine sahip olarak, iş hayatlarına daha özgüvenli şekilde başlamalarını hedefliyoruz.
Bu amaç doğrultusunda, inşaat mühendisliği eğitimine devam eden kadın öğrencilere; ‘öğrenim bursu’, ‘mentorlük’, ‘teknik ve sosyal mühendislik eğitimi’ ve ‘toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri’ ile destek veriyoruz. Karşıyaka Belediyesi’nin katkısı da bu yolda bizler için çok değerli. Desteklerinden dolayı Karşıyaka Belediye Başkanımız Yıldız Ünsal'a teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.