İran ile İsrail arasındaki gerilim her geçen dakika artmaya devam ediyor. Karşılıklı saldırılar, gerilimin boyutunu artıran unsurların başında geliyor. İran devlet televizyonu tarafından bu bağlamda kritik bir açıklama geldi. İran'ın İsrail'e füzelerle yeni bir saldırı dalgası başlattığı, İran devlet televizyonu tarafından duyuruldu. Buna ek olarak İran'ın; Tel Aviv ve Hayfa'yı füze ve insansız hava araçlarıyla hedef aldığı belirtildi. Buna ek olarak birçok ülkenin ise, vatandaşlarının İsrail'den tahliyesinin gerçekleşmesi amacıyla çalışma başlattığı öğrenildi.
"Kesintisiz olarak devam edecek!"
Saldırının başlamasının ardından, İran Devrim Muhafızları Ordusu Sözcüsü'nden de açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Gerçek Vaad 3' operasyonunun dokuzuncu dalgası "biraz önce başladı ve sabaha kadar kesintisiz olarak devam edecek. İsrail'e dinlenmesi için tek bir an bile vermeyeceğiz. Mükemmel bir saldırı planı hazırlandı" denildi.
Hayfa Rafinerisi kapatıldı!
Dün gerçekleştirilen İran saldırıları sonucunda Hayfa'da bulunan petrol boru ve iletim hatlarında hasar meydana gelmiş ve bazı operasyonlar durdurulmuştu. Hayfa Rafinerisi ile ilgili sıcak bir gelişme yaşandı. Hayfa Petrol Rafinerileri şirketi tarafından yapılan açıklamada, tüm faaliyetlerin durdurulduğu duyuruldu.





