Ayşegül Koç'un sunduğu ''Gün Başlıyor'' programına bugün İzmir Seyyar Esnaf Sanatkarlar Meclisi Başkanı Evren Laçin konuk oldu. Programda İzmir seyyar esnafının sıkıntıları ve ülke ekonomisinde esnaf hakkında samimi bir sohbet gerçekleştirildi. 


Menderes Halk Meclisi’nde sokak çalıştayından bahseden Laçin; ‘’Menderes’te seyyar esnaf olarak onların yanında olmaya çalıştık. Üretici de tüketici de memnun durumda değildir. İlk kez Menderes’te sokak çalıştayı düzenledik. Üreticinin başlıca sorunları Mazot, gübre ve ürününü satamamaktır. Çoğu zaman Menderes üzümleri bağda kalmıştır. Üzüm Menderes'te 6 liraya satılamadı ancak zincir marketlerde 25 liraya satıldı. Bu sebeple örgütlenme çok önemlidir. Meclis toplantısının çok değerli olduğunu gördük. Toplantılarımız devam edecektir.’’ dedi. 


ÇİÇEK TEZGAHLARI PROJESİ
‘’Sokak esnafımız kayıt altına alınsın çalışmalarımız olsun istedik. Ve Çiçek tezgahlarını hazırladık. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından tezgahlar hazırlanarak kura sistemi ile yerler hazırlandı. Çok yakında tezgahları verilerek yerleri belli olacaktır. Aynı şekilde kestane satıcıları içinde adil kura sistemi ile yerler sabit olacaktır. Sosyal güvence sahibi olmuş olacaklar. Resmiyet kazanarak geleceğini garanti altına alacaktır. Emekli hakkını elde edecektir.’’ dedi.


‘’İKTİDARI DEĞİŞTİRİCEK GÜÇTEYİZ’’
‘’Ülkede 6 milyondan fazla seyyar esnaf vardır. Seyyar esnaflar olarak birleşirsek iktidar partisini bile belirleyecek güçteyiz. İlk defa Tunç Soyer sayesinde bize ödenek çıktı. Hiçbir seyyar esnaf dilenci değildir. Hakkettiğimiz alanda alın teri çalışmak istedik.’’ açıklamasında bulundu. 


‘’ZABITA BASKISI HALEN VAR’’
‘’İzmir’de Tunç Soyer olduğu için belediyede baskı yok ancak ülke genelinde seyyar esnafın sıkıntısı var. Halen eski Türk filmlerinde gibi kaçan esnaflar var. Bu baskının bitmesi elzemdir.’’ dedi. 

Editör: TE Bilişim