Deprem anında Orhangazi ilçesinde faaliyet gösteren bir eczanede bulunan vatandaşların yaşadığı panik anları güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Kamera görüntülerinde, deprem hissedildikten hemen sonra müşterilerin ve çalışanların eczaneden hızla dışarı çıktığı görüldü. Olay sırasında herhangi bir yaralanma veya hasar yaşanmadığı bildirildi.
Bursa Valiliği’nden deprem sonrası açıklama
Bursa Valiliği, merkez üssü Gemlik olan 3.9 büyüklüğündeki deprem sonrası yaptığı yazılı açıklamada, herhangi bir olumsuzluğun tespit edilmediğini duyurdu. Valilik açıklamasında, “İlimizde bugün saat 11.47’de merkez üssü Gemlik ilçesi olan 3.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir.
Deprem sonrası yapılan kontrollerde herhangi bir can kaybı, yaralanma veya maddi hasar bildirilmemiştir” ifadelerine yer verildi. Yetkililer, halkın panik yapmaması ve gelişmelerin takip edilmesi gerektiğini vurguladı.
Uzmanlardan deprem uyarısı ve bilgilendirme
Deprem sonrası AFAD ve ilgili birimler tarafından bölgedeki hareketlilik yakından izlenirken, uzmanlar özellikle orta büyüklükteki depremlerde yapıların dayanıklılığının önemine dikkat çekti. Vatandaşların olası artçı sarsıntılara karşı tedbirli olmaları ve resmi kurumların bilgilendirmelerini takip etmeleri gerektiği belirtildi. Ayrıca, afet farkındalığını artırmak amacıyla yetkililer tarafından çeşitli bilgilendirme ve eğitim çalışmalarının sürdürüleceği bildirildi.