Galatasaray, transfer dönemine ezeli rakibi Fenerbahçe ile yeni bir politika doğrultusunda giriyor. Sarı-Kırmızılı yönetim, son yıllarda sıkça yaşanan oyuncu rekabetlerine bu sezon farklı bir bakış açısıyla yaklaşacak. Geçmiş sezonlarda birçok transferde karşı karşıya gelen iki dev kulüp, son olarak Alman yıldız Leroy Sane için yarıştı. Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın teklifinden daha yüksek bir rakam sunduğu öne sürüldü. Ancak bu kez Galatasaray yönetimi, beklenmedik bir şekilde geri adım attı.
Galatasaray cephesinden yeni bir hamle gelmeyecek
Galatasaray bu sezon itibarıyla tüm transfer hedefleri için net bir mali planlama oluşturdu. Listede yer alan oyuncular için belirlenen rakamlar dışına çıkılmayacak. Sarı-Kırmızılılar, hem futbolculara hem de kulüplerine tekliflerini sunacak ve ardından gelişmeleri izleyecek. Fenerbahçe’nin devreye girerek fiyat artırması durumunda, Galatasaray cephesinden yeni bir hamle gelmeyecek.
Öncelik verenler tercih edilecek
Yönetim, Galatasaray formasını giymek isteyen isimlere öncelik verecek. Daha yüksek maaşlar veya farklı motivasyonlarla başka takımları tercih eden futbolcular için zaman kaybedilmeyecek. Sarı-Kırmızılılar hemen listedeki alternatif isimlere yönelecek. İlginç bir not olarak, son yıllarda "transfer çalımı" olarak lanse edilen bazı oyuncuların, iki takımda da beklentileri karşılayamadığı görülüyor.





