Mustafa Karabağlı, Swissotel Büyük Efes İzmir’de düzenlediği basın toplantısında,  Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO)Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

EBSO Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olmaktan onur duyduğunu dile getiren Karabağlı, Basın Toplantısında önce kendisini tanıttı sonra neden EBSO Başkanlığına aday olduğunu anlattı. “Geçmişi Cumhuriyetimizin ilk yıllarına dayanan, sadece İzmir ve Ege Bölgesi’nin değil, ülkemiz sanayisinin de güçlenmesinde önemli rol oynayan EBSO-Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığına adaylığımı açıklamaktan onur duyuyorum” ifadelerini kullandı.

Tüm enerjimle hizmetinizdeyim…

ESİAD (Ege Sanayici İş insanları Derneği) Başkanı Karabağlı; Dinamik, kapsayıcı ve yenilikçi bir EBSO için yola çıktıklarını, tüm paydaşlarımızla her kademede işbirliği yapmak istediğini, EBSO içinde karşılıklı görüş alışverişi ve ortak akla dayalı yönetim anlayışını hedeflediğini ve heyecanını ve enerjisini EBSO üyesi tüm sanayicilerimize taşımak istediğini belirtti. “Rekabet gücü daha yüksek bir Türk sanayisi için Odalarımızın önemli rol oynadıklarına inanıyorum” ifadesini kullanan Karabağlı, EBSO’nun sadece İzmir ve Ege Bölgesinin değil, ülke sanayisinin de güçlenmesinde köklü ve güçlü bir kurum olduğuna vurgu yaparak, “EBSO Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olarak çıktığım bu yolda EBSO üyesi sanayicilerimizle birlikte yürümekten onur duyacağım” diyerek sözlerini tamamladı.

Mustafa KARABAĞLI kimdir?

“Yaşam öyküm 1966 yılında Tire’de başladı. Babam Tire’de tanınmış bir demir ustasıydı ve demir ticaretiyle uğraşıyordu. Annem, tüm aileyi yöneten lider ruhlu bir kadındı. Altı yaşımdan itibaren babamın demir atölyesine ve yazın da tarlaya gitmeye başladım.

İlk ve orta öğrenimimi Tire’de tamamladım. 1980 yılında Kuleli Askeri Lisesini kazandım ve liseyi İstanbul’da yatılı okudum. Ailemden uzak, disiplinli ve kurallı bir yaşama başladım. Ne yazık ki 15 yaşına geldiğimde babamı kaybetmem erken büyümeme neden oldu.

Askeri öğrenciliğe veda ederek derece ile kazandığım ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünden 1989 yılında mezun oldum.

Mezuniyet töreninde Rektörümüzün sözleri kariyer yolculuğumda bana yol gösterdi: “Ülkeler küçük ve orta boy sanayi kuruluşları ve işletmelerinin omuzlarında gelişmektedirler ve gelişeceklerdir”… Bir gün ben de kendi sanayi tesisimi kurmalıydım …

İş hayatıma, özel bir elektronik sanayi kuruluşununaraştırmageliştirme laboratuvarında başladım. Aynı zamanda Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümünde Yüksek Lisans yaptım.

İki senelik iş tecrübesinden sonra kendi hayalimi gerçekleştirmek için ilk adımı attım ve 1991 yılında Star Elektronik firmasını ve 1992 yılında kurucu ortak olarak AR Elektronik Ltd.Şti. firmasını kurdum.

Bir dünya markası…

2000’li yılların başında akıllı elektrik sayaçları tasarımı ve üretimi işine girdim. 2008 yılına geldiğimizde, LUNA markası ortaya çıktı: Akıllı elektronik sayaçları kendi markamız ile üretmeye başladık.

LUNA A.Ş, yeni tasarımlar ve geliştirdiğimiz yeni teknolojilerle Ortadoğu ve Balkanların en büyük akıllı sayaç firması haline geldi. 2018 yılında, girişimcilik konusunda dünyanın en prestijli iş dünyası ödül programı olarak kabul edilen “EY Entrepreneur Of The Year - EY Yılın Girişimcisi” Türkiye Yarışmasında, finale kalan altı aday arasında yer aldım.

2022 yılının ilk aylarında LUNA A.Ş, İsviçre’de 1896 yılından beri faaliyet gösteren ve entegre enerji yönetimi çözümlerinin önde gelen küresel sağlayıcısı olan Landis+Gyrşirketi ile güçlerini birleştirdi.

Halen ülkemizde % 80’den fazla pazar payına sahip olan LUNA A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimin yanı sıra birçok sanayi şirketinde Yönetim Kurulu başkanlığı veya üyeliği görevlerimi sürdürmekteyim.

1995 yılında Yüksek Ekonomist Şule KARABAĞLI ile hayatımı birleştirdim. Mert ve Parla adında bir erkek ve bir kız olmak üzere iki çocuk babasıyım.

Sosyal hayatta çeşitli dernek ve kurumlarda aktif faaliyetlerde bulunmaktayım. Bunlar arasında; ESİAD-Ege Sanayici ve İşinsanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı, EBSO-Ege Bölgesi Sanayi Odası Meclis Üyeliği ve Elektrik Bileşenleri ve Ölçme Cihazları Sanayi Komitesi Başkanlığı, BASIFED-Batı Anadolu Sanayici ve İş Adamları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyeliği, TÜSİAD üyeliği yer almaktadır.

Editör: TE Bilişim