Son Mühür/ Beste Temel- İzmir Valisi Süleyman Elban, Ege Denizi açıklarında meydana gelen 6 büyüklüğündeki depremin ardından yapılan ilk incelemelerde herhangi bir olumsuz durumun kaydedilmediğini duyurdu. Depremin hissedilmesiyle birlikte bölgedeki tüm ekiplerin hızlıca teyakkuz durumuna geçtiği ve geniş çaplı tarama çalışmalarının sürdüğü belirtildi.
Kandilli Rasathanesi'nden gelen ilk bilgiler
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, depremin merkez üssünün Ege Denizi olduğu ve yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde gerçekleştiği tespit edildi. Sarsıntının, başta İzmir olmak üzere çevre illerde de hissedildiği ancak şu an için herhangi bir can veya mal kaybına ilişkin bilginin ulaşmadığı bildirildi.
Vali Elban'dan hemşerilerine geçmiş olsun dileği
Vali Elban, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Paylaşımında, "Şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk tespit edilmemiş olup bölgede tarama çalışmaları sürmektedir. Tüm ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerini kullandı. Bu açıklama, deprem sonrası oluşan endişeyi bir nebze olsun gidermeye yönelik önemli bir mesaj olarak değerlendirildi.

Bölgede teyakkuz hali ve sürekli incelemeler
Depremin ardından İzmir Valiliği koordinasyonunda AFAD, jandarma, emniyet ve sağlık ekipleri hızla organize oldu. Özellikle sahil şeridi ve kırsal bölgelerde olası hasarların tespiti için havadan ve karadan detaylı incelemeler devam ediyor.





