Son Mühür - Sosyal medya paylaşımlarına dair emsal niteliğinde bir karar verildi. Arkadaşlarıyla çekildiği bir fotoğrafı izinsiz paylaşarak küfür yazan bir şahıs, hapis cezasına çarptırıldı.
Hapis cezası verildi
TRT Haber'in aktardığına göre, ilk derece mahkemesi sanığın beraatine hükmetti, ancak Bölge Adliye Mahkemesi bu kararı iptal ederek sanığı 1 yıl 8 ay hapis cezasına mahkum etti.
Temyiz için başvuru yaptı ama nafile...
Mahkeme, kişisel verilerin hukuka aykırı bir şekilde yayımlanması ve ele geçirilmesi gerekçesini öne sürdü. Bölge Adliye Mahkemesi'nin kararının ardından sanık, fotoğrafın arkadaşının izniyle çekildiğini belirterek temyiz başvurusunda bulundu. Ancak Yargıtay 12. Ceza Dairesi, bu temyiz talebini reddederek verilen cezanın onanmasına karar verdi. Bu durum, sosyal medya kullanımıyla ilgili önemli bir emsal oluşturdu.





