Eski İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bir benzin istasyonu ve bazı işyerlerinin İYİ Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak tarafından satın alınmak istendiği ve bu talebin Akşener’in referansıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletildiği iddialarını “Bana vurmanın bedeli yok. Siyaseti bıraktım, dedikodu bitmedi” sözleriyle yalanladı.
Mehmetçik Vakfına ait olan İstanbul Marmara otoyolu üzerindeki bir benzin istasyonu ile bazı dükkânların olduğu işletmeyi İYİ Parti İstanbul Milletvekili Burak Akburak’ın almak istediği ve talebini Meral Akşener’in referansıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ilettiği iddia edildi.
Konuyla ilgili Odatv’ye konuşan Merak Akşener, iddiayı “Kesinlikle yalan… Bakın yanlış bilgi demiyorum, kesinlikle yalan” diye yanıtladı.
“Güzel kardeşim ben artık bıktım, ben evimdeyim siyasetin hiçbir alanında yokum” diye sitem eden Akşener, “Ben tüm siyasi genel başkanlarla karşılaşırsak sadece selamlaşan biriyim ötesinde herhangi bir görüşmem yoktur. Yani yıllar boyunca yapmamışım da şimdi mi yapacağım? Benim bir irtibatım yoktur. Kim yaptıysa bilmiyorum, yani ilk defa sizden duydum” ifadelerini kullandı.
“Kendi kurduğum partiyi kendi isteğiyle bırakan tek genel başkanım”
Akşener, parasal işler ile bağlantısının olmasının mümkün olmadığını iddia etti. Kendi kurduğu partiyi kendi isteğiyle bıraktığını hatırlatan Akşener, şunlar söyledi:
“Bir kadın olarak zaten para pul işleriyle alakam olmuş olsaydı bu kadar yaşayamazdım. Siyasetin içerisindeyken benimle ilgili söylenmeyen şeyler siyaseti bırakınca söyleniyor çünkü bana vurmanın bedeli yok… Kim vurursa vursun bedeli yok ama işte Allah büyük. Kendi kurduğum partiyi kendi isteğiyle bırakan tek genel başkanım. Nereden çıkıyor bu dedikodular bilemiyorum. Siyaseti bıraktım dedikodu bitmedi.”





