Son Mühür- Karşıyaka Belediyesi’nin Ağustos ayı meclis toplantısında gündeme gelen borç miktarı yeni bir siyasi tartışmanın fitilini ateşledi.
Cemil Tugay’dan görevi devraldığında SGK ve vergi borcunun 2 milyar 200 milyon TL olduğunu belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Behice Yıldız Ünsal,
‘’16 Temmuz 2025 itibarıyla bu borcun 3 milyar 631 milyon 442 bin 11 TL’ye yükseldiğini söylemiş’’ ve ‘’Borcun 2 milyar 369 milyon TL’sinin ana para, 1 milyar 262 milyon TL’sinin ise faiz olduğunu ifade etmişti
2023’teki yapılandırmayı kaçırdıkları için her ay yüzde 4.5 gibi yüksek oranda faiz ödediklerini belirten Ünsal içinde bulunduğu çaresizliği,
“15 yıl başkanlık yapsam bu borcu ödeyemem” sözleriyle dile getirmişti.
41 yıldır CHP yönetiyor...
AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, Başkan Ünsal’ın borçlarla ilgili açıklamalarına göndermede bulunarak, sorunun CHP’nin vizyonsuzluğundan kaynaklandığını savundu.
İnan, ‘’41 yıldır CHP’nin yönettiği Karşıyaka, bugün belediyecilikte iflasın, vizyonsuzluğun ve borcun simgesi oldu… Oysa en iyisini hak ediyordu.’’ mesajı verdi.