Zilif Öztürk, İstanbul’da yaşayan ve barmaid olarak çalışan 39 yaşındaki bir kadındı. 30 Mayıs’ta Beşiktaş’taki bir evde, arkadaşı Demet Çabuk tarafından bıçaklanarak öldürüldü. Olay, Çabuk’un 31 Mayıs’ta Kocaeli’nin Çayırova ilçesindeki bir polis merkezine cinayet silahıyla teslim olmasıyla ortaya çıktı. Cinayet, kamuoyunda büyük yankı uyandırdı ve sosyal medyada geniş yer buldu.

Öztürk’ün ölümü, hem trajik hem de gizemli yönleriyle dikkat çekiyor. Çabuk’un cinayeti neden işlediğine dair net bir açıklama yapmaması, olayın ardındaki motivasyonu belirsiz bırakıyor. Polis, uyuşturucu kullanımı ve kişisel anlaşmazlıkları araştırıyor. İşte Zilif Öztürk’ün kimliği ve olayın detayları.

Zilif Öztürk kimdir, nereli, kaç yaşındaydı?

Zilif Öztürk, 1986 doğumlu, 39 yaşında bir kadındı. Aslen nereli olduğuna dair kesin bir bilgi kamuoyunda yer almıyor, ancak İstanbul’da yaşadığı ve Beşiktaş bölgesinde çalıştığı biliniyor. Barmaid olarak çalışan Öztürk, sosyal çevresinde enerjik ve neşeli biri olarak tanınıyordu. X platformunda, arkadaşlarının Öztürk’ü “hayat dolu” ve “sevecen” olarak tanımladığı paylaşımlar dikkat çekiyor. Öztürk’ün ailesi ve özel hayatı hakkında detaylı bilgi sınırlı; ancak, 31 Mayıs’ta ailesinin cinayet sonrası adalet talebinde bulunduğu belirtildi.

Demet Cabuk

Ne oldu, neden öldü?

30 Mayıs’ta, Beşiktaş Abbasağa Mahallesi, Ihlamur Yıldız Caddesi’ndeki Özbek Apartmanı’nda cinayet işlendi. Zilif Öztürk, Demet Çabuk’un evine misafir olarak gitti. İddialara göre, iki kadın birlikte uyuşturucu madde kullandı. Çabuk, mutfaktan aldığı ekmek bıçağı ile Öztürk’ü karın bölgesinden 10’dan fazla kez bıçakladı. Öztürk, olay yerinde hayatını kaybetti. Çabuk, cinayetin ardından evden ayrılarak Kocaeli’ne gitti ve 31 Mayıs’ta Çayırova’daki bir polis merkezine cinayet bıçağıyla teslim oldu.

Polis, Çabuk’un itirafı üzerine Beşiktaş’taki eve kapıyı kırarak girdi ve Öztürk’ün cansız bedenini buldu. Ceset, Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Çabuk, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’nde verdiği ifadede, “Olayı hatırlıyorum, ama neden yaptığımı bilmiyorum. Pişmanım” dedi. Polis, cinayetin uyuşturucu etkisi veya kişisel bir anlaşmazlık sonucu işlenmiş olabileceğini araştırıyor. Olay yerinde uyuşturucu kalıntıları bulundu ve iki kadının son bir ayda ev paylaşımı nedeniyle tartıştığı tespit edildi.

Demet Cabuk-1

Olayın yankıları ve hukuki süreç

Cinayet, X platformunda büyük yankı uyandırdı. Kullanıcılar, olayı “kan dondurucu” olarak nitelendirirken, Öztürk’ün arkadaşları onun masumiyetine vurgu yaptı. Öztürk’ün ailesi, 31 Mayıs’ta, “Zilif kimseye zarar vermezdi, adalet istiyoruz” açıklaması yaptı. Çabuk, 1 Haziran’da “kasten öldürme” suçlamasıyla Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi ve savcılık tutuklama talep etti.

X’te, bazı kullanıcılar Çabuk’un psikolojik sorunları olabileceğini veya uyuşturucunun cinayeti tetiklediğini tartışıyor. Öztürk’ün çalıştığı bar çevresi, onun kaybından derin üzüntü duydu. Dava sürecinde, otopsi raporu, uyuşturucu analizi ve Çabuk’un psikolojik değerlendirmesi kritik rol oynayacak.

Kamuoyunda tartışmalar

Olay, Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve uyuşturucu kullanımı tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. X’te, “Uyuşturucu bu hale getiriyor” yorumları kadar, “Kadın cinayetleri durmuyor” tepkileri de öne çıktı. Çabuk’un pişmanlık ifadesi, bazılarınca samimi bulunurken, diğerleri ağır ceza talep ediyor. 17 Nisan’da benzer bir cinayetle gündeme gelen İstanbul, bu olayla bir kez daha sarsıldı. Zilif Öztürk’ün ölümü, hem ailesini hem de sevenlerini yasa boğdu.

Kaynak: Haber merkezi