Son Mühür- Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in AK Parti'nin Kızılcahamam kampında ''Bu ay faiz indirimi bekliyorum'' dediğini öne süren bir kulis haberine imza atan Türkiye gazetesinin iddiasına bakanlık yazılı bir açıklamayla yalanlama getirdi.
''Gözler 24 Temmuz'daki PPK toplantısında... Şimşek: Bu ay faiz indirimi bekliyorum'' başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığına vurgu yapılan bakanlık açıklaması şöyle.

Bakanlık açıklama

Türkiye gazetesi ne demişti?


Bu ay içinde yapılması beklenen faiz indirimine kesin gözüyle bakıldığını belirten haberde, Bakan Şimşek'in milletvekillerine yaptığı sunumda, özellikle Temmuz’daki PPK toplantısında 250–300 baz puan indirimine gideceği sinyalleri verildiği öne sürülmüştü.
Aynı haberde, faiz indiriminin 19 Mart'ta Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasıyla başlayan İBB operasyonları nedeniyle ertelendiği, ancak “aksi bir gelişme olmazsa” bu ay yapılacağı savunulmuştu.
Haberde Bakan Şimşek'in 19 Mart'tan sonra yaşananların ekonomi programını 3-5 ay geriye götürdüğü ancak programın işlemeye devam ettiği bilgisini verdiği dile getirilmişti.

Muhabir: Bünyamin Dobrucalı