ABD Başkanı Donald Trump, Orta Doğu temaslarının son durağı olan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, Körfez turunu tamamladığını ve artık ülkesine döneceğini ifade etti. Diplomatik temaslarının ardından değerlendirmelerde bulunan Trump, “Körfez turunun ardından artık eve dönme zamanı” ifadelerini kullandı.

Barış sürecine odaklanıyor

Trump, açıklamasında Rusya ile Ukrayna arasında devam eden barış görüşmelerine de değinerek, süreci yakından izlediklerini belirtti. “Rusya-Ukrayna arasında ne olacağını önümüzdeki günlerde göreceğiz” diyen Trump, taraflar arasında kalıcı bir çözüm için diplomatik çabaların sürdüğünü vurguladı.

Trump-113

Putin ile görüşme planı

Barış sürecine katkı sağlamak amacıyla Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile doğrudan temas kurmak istediğini açıklayan Trump, “En kısa sürede Putin ile görüşmek istiyorum” dedi. Trump, olası görüşmenin tarihine ilişkin net bir bilgi paylaşmazken, ABD yönetiminin krizin çözümüne yönelik aktif bir diplomatik rol üstleneceği mesajını verdi.

Kaynak: DHA