Son Mühür- Bu yıl Çin anakarasına vuran en güçlü fırtına olan Bavi Tayfunu, Pazar günü doğu kıyılarına yoğun yağış getirdi ve yoğun nüfuslu şehirleri şiddetli rüzgarlarla vurdu; bu da ülkenin aşırı hava koşullarıyla başa çıkma kabiliyetini test etti.
Bavi, pazar sabahı karaya doğru ilerlerken tropikal fırtınaya dönüşmüştü, ancak meteorologlar Fransa büyüklüğündeki bu fırtına sisteminin önümüzdeki günlerde doğu ve kuzey Çin'de uzun süreli ve yaygın yağışlara neden olabileceği konusunda uyardı.
Bavi Tayfunu nedeniyle iki eyalette tahliye edilenlerin toplam sayısı en az 2 milyona ulaştı.

Bavi'ye yönelik önlemler Çin'in ulaşım ağlarını da etkiledi. Zhejiang eyaletinin başkenti Hangzhou'da iki büyük tren istasyonunda tüm seferler durduruldu ve Xiaoshan Uluslararası Havalimanı'nda 327 uçuş iptal edildi.
Devlet destekli The Paper gazetesinin haberine göre, komşu Şanghay'da toplam 1.620 tren seferi ve 684 uçuş iptal edildi.
Filipinler ve Tayvan'ı vurmuştu...
Çin'e yaklaşırken, Bavi fırtınası Cumartesi günü kuzey Tayvan'dan geçti ve adanın büyük bir bölümüne şiddetli rüzgarlar ve sağanak yağışlar getirdi.
Tayvanlı yetkililer olumsuz hava şartları nedeniyle 134 kişinin yaralandığını açıkladı. Yaralanmaların büyük bir kısmının motosiklet veya bisikletten düşme veya nesne çarpması sonucu yaşandığı belirtildi.
Olumsuz hava şartları bölgede ulaşımı da olumsuz etkilemiş, ülkede 920'si dış hat, 280'i iç hat olmak üzere en az bin 200 uçuşun da iptal edildiği kaydedilmişti.
Şiddetli rüzgarların etkisini gösterdiği Tayvan ve Japonya’da henüz herhangi bir can kaybı yaşanmazken Filipinler’de ise şiddetli yağışlar nedeniyle 17 kişinin hayatını kaybettiği bildirilmişti.




