Son Mühür- CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık'ı tutuklu bulunduğu İzmir Buca Cezaevi'nde ziyaret etti. Görüşmenin ardından cezaevi önünde bir açıklama yapan Kılıç, Çalık'ın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğunu belirtti.

CHP'li Sevda Erdan Kılıç açıklamasında, "Buca Cezaevi’ndeyim.. Ciddi sağlık sorunları nedeniyle dün hastaneye sevk edildikten sonra tekrar cezaevine gönderilen Beylikdüzü Belediye Başkanımız Mehmet Murat Çalık’ı durumunu yerinde görmek için ziyaret ettim" ifadelerine yer verdi.

Makamları göreve çağırdı

Vicdanlara seslenen Kılıç, "Buradan vicdanlara sesleniyorum; Başkanımızın tutuksuz yargılanması için ilgili makamları göreve çağırıyorum. Ağır tip lösemi ve lenfoma geçirmiş başkanımızın zaten zor olan cezaevi koşullarında, bu hastalıklarla mücadele etmesi hiç kolay değil. Cezaevinde kaldığı süre boyunca yaşadığı kilo kaybı da durumun ciddiyetini ortaya koymaktadır. Bu süreçte başkanımızın yanında olmaya ve sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

Muhabir: BERİVAN KAYA