Son zamanlarda özellikle ünlü isimler ve takipçisi yüksek hesaplara saldırılar düzenleyen sanal zorbalar fishing yöntemi denen, oltalama taktiği ile insanların hesaplarını çalıyor ve genelde illegal iddia bahis reklamları yapıyorlar. YouTube’da yayınlanan internet dizisi Tezgah’ta başrolde oynayan yakışıklı oyuncu İlker Yavuz kimlik avı dolandırıcıları tarafından hesabının kapattırıldığını öne sürdü. Yakışıklı oyuncu son zamanlarda instagramda paylaştığı komik videolarla popüler hale gelmişti.
 

İlker Yavuz Kimdir? - Magazin Haberleri

Konuyla ilgili diğer sosyal medya hesaplarından açıklama yapan oyuncu, "Instagram hesabım saldırıya uğramış. Açtırılması için gerekli adımları attım ve kimin sebep olduğunu da buldum" ifadeleriyle tweet attı.

SORUMLULAR İÇİN DAVA YOLU
Avukatı aracılığı ile mahkeme yoluna giden İlker Yavuz, olaydan sorumlu kişileri tespit ettiği ve bu kişilerin bir platform üzerinden başka birçok kişiyi de aynı yöntemle dolandırdığını söyledi, ayrıca bilişim suçları konusunda uzman bir kişiden destek aldığını söyledi.
 
Hep güldüren videolarla ve olumlu şeylerle gündeme gelen oyuncu bu kez sevenlerini bu olayla üzmüş oldu. Uğraşları sonucu hesabı tekrar aktif edilen oyuncu story’sinde “Yaklaşık 40 gündür hesabıma saldırı sebebiyle erişemedim… Bütün uğraşlarımla sonunda açıldı. Kaldığım yerden iki kat hızla devam etmek istiyorum…” notunu paylaştı
 

Editör: TE Bilişim