Son Mühür- Balıkesir’in Bandırma ilçesinde, bir lisede çiçek hastalığı vakalarının tespit edilmesi üzerine ilgili sınıfta eğitime öğretim yılı sonuna kadar geçici olarak son verildi.
Çiçek hastalığı vakaları tespit edildi
Bandırma Şehit Mehmet Günenç Anadolu Lisesi’nde yaklaşık iki ay önce dört öğrencide çiçek hastalığı görüldü. Durumun İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bildirilmesinin ardından gerekli sağlık önlemleri uygulanmaya başlandı.
Okulların ara tatil sürecinin ardından ikinci dönemde aynı sınıfta yeni vakaların ortaya çıkması üzerine, 9/H sınıfında eğitim öğretim faaliyetleri yıl sonuna kadar durduruldu.

Sağlık Müdürlüğü tedbirleri sürdürüyor
Okul yönetimi, çiçek hastalığına karşı alınan önlemlerin İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından yakından takip edildiğini ve gereken tüm tedbirlerin titizlikle uygulandığını açıkladı.
Çiçek hastalığı nedir?
Çiçek hastalığı, enfeksiyona bağlı bir hastalık olup ciltte kabarcıklar ve yoğun ağrılarla seyreden belirtiler gösterir. İlk olarak 10. yüzyılda tıp literatürüne giren hastalık, tarih boyunca salgınlara neden olarak milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Özellikle 8. yüzyılda Avrupa’da her yıl yüzbinlerce kişinin ölümüne sebep oldu. Çiçek hastalığına bağlı ölümler çoğunlukla çocuklarda görülür ve çocukluk çağındaki ölümlerin yaklaşık üçte biri bu hastalıktan kaynaklanır.
Çiçek hastalığının belirtileri nelerdir?
Çiçek hastalığı, yüksek ateşle başlayan, ardından şiddetli baş ve eklem ağrılarıyla devam eden bir enfeksiyondur. Kuluçka süresi genellikle 14-20 gün arasında değişir. Hastalığın ilerleyen evresinde, özellikle baş bölgesinde başlayarak tüm vücutta irinli kabarcıklar oluşur. Bu hastalık hem cilt hem de sindirim sistemi üzerinde etkili olabilir. Belirtiler kişiden kişiye farklılık göstermekle birlikte, yaygın olarak şu semptomlar görülür:
- Kusma
- Yüksek ateş
- Şiddetli baş ağrısı
- Baş dönmesi
- Hazımsızlık
- İshal
- Üşüme
- Halsizlik
- İştahsızlık
- İrinli kabarcıklar
- Kaşıntı





